Ana Vintur i kustos Endru Bolton obradovali su brojne zaljubljenike u modu širom sveta sa vešću da se ove godine održava čuvena Met Gala i to na čak dve teme.

Naime, najprestižniji modni događaj godine prošle sezone održan je modifikovanim virtualnim putem koji je otvorio mogućnost delimičnog zavirivanja u postavu izložbe 'About Time: Fashion and Duration', ali ovog puta priča je totalno drugačija.

Kao što smo spomenuli, ovogodišnja Met Gala ima čak dve teme, odnosno dve izložbe i održavanje će biti u dva navrata. O čemu je tačno reč? Iako je do sada uvek prvi ponedeljak u maju bio rezervisan za ovaj veliki modni događaj, ove godine Met Gala se neće održati u uobičajenom terminu, već 18. septembra i to otvoaranjem izložbe 'In America: A Lexicon of Fashion' u sklopu koje će moći da se vidje decentni radovi američkih dizajnera.

Drugi deo Met Gale, onaj koji s nestrpljenjem očekujemo, zakazan je za prvi ponedjeljak u maju, ali 2022. godine kada će se otvoriti i drugi deo izložbe naziva 'In America: An Anthology of Fashion' na kojoj će postavku činiti radovi dizajnera kao što su Oskar de la Renta, Diane von Furstenberg i Carolina Herrera.

điđi hadid
Shutterstock 

Takođe, za sada se predviđa da će Met Galu voditi Amanda Gorman, mlada američka pesnikinja koja se proslavila čitanjem autorske poezije na inauguraciji aktualnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Nažalost, kada se sve zajedno sumira, Met Gale na kakvu smo navikli neče biti ni ove godine što je potpuno očekivano i nimalo iznenađujuće.

Stoga, u skladu s dobrim i obećavajućim vestima i datumima, ne preostaje ništa drugo nego da modni saldokusci još malo pričekaju do povrataka u klasičnu svakodnevicu, a onda da uživaju u svim onim stvarima koje ih vesele, zabavljaju i edukuju - a Met Gala čini sve od nevedenog!