Jelena Prokopović

Jelena je akademska vajarka, ali se pored ove forme bavim i drugim vidovima likovnih umetnosti: najpre slikarstvo, ali i grafikom. Njene skulpture odlikuju velike dimenzije i razvijanje karaktera koji su van naše realnosti. 

Slavica Obradović

Multidisciplinarna umetnica, Slavica Obradović je diplomirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Učestvovala je u brojnim grupnim, a realizovala je i nekoliko samostalnih izložbi. Kako navodi na svom sajtu, "kroz fizičke i virtuelne skulpture predstavljanja tela za koja se čini da su u procesima fragmentacije, hibridizacije i stapanja. Ovi neobični prikazi fizičkog manifestuju složena interpersonalna emocionalna stanja."

Milija Čpajak

Mladi akademski vajar je takođe sklon multidisciplinarnom pristupu u svojim radovima: on često kombinuje skulpturu i crtež. Njegova dela odišu futurizmom, a akcenat je na formi.

Nadežda Kirćanski 

Vizuelna umetnica dobitnica je nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos. Osnovne i master studije je završila je 2017. godine na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek vajarstvo), a trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na istom fakultetu. Učestvovala je na više od 20 grupnih i realizovala četiri samostalne izložbe. Njena umetnička praksa angažuje širok raspon medija uključujući crtež, objekte i site-sensitive prostorne instalacije.

Gorana Bačevac 

Kombinovanje tehnika je očigledna neophodnost mladih vajara danas u Srbiji, te tome je i Gorana Bačevac priklonjena. U svojim radovima istražuju povezanost svakodnevnih predmeta, ali i njihovo doživljavanje u skladu sa kontekstom koji se stalno menja.