Ono što prvo zapazite kada otkrijete Mijin magični svet je kombinacija stila i umetnosti, koji su, kako ona voli da kaže, dva ključna faktora u modi.

Njena misija je da pokuša da nauči ljude šta je stil i lepota jednostavnosti, jer smatra da je jednostavnost u ponašanju i oblačenju najotmenija, a njeni fanovi širom sveta i brojna priznanja u svetu mode potvrđuju da je u pravu.

O njenom modnom stilu su pisali Vogue, W magazine, WWD, Grazia, Elle, Man Repeller, Refinery 29... i kada pogledate njene fotografije, veoma brzo će vam biti jasno i zašto je zovu najbolje obučena Beograđanka u Njujorku.

Rođena je u Beogradu, školovala se u Švajcarskoj, pa u Londonu, da bi potom dospela u Njujork koji je bio presudan da izgradi svoj stil koji je najbliži minimalizmu, s malom dozom boho glamura.

Još od malih nogu bila je zaljubljena u modu, a sa 12 godina je dobila prve brendirane Fendi čizme. Od mame je nasledila besprekoran ukus, kao i omiljeni komad u garderoberu, koji ima sentimentalnu vrednost, a to su svetle Levis 501 farmerke. Kada je bila mala, želela je da bude tako ležerna kao svoja majka koja je nosila Levis 501 i običnu belu majicu, teget blejzer i espadrile, kao i okrugle naočare za sunce.

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po željiAne Vinturzavršila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu najpriznatijih modnih magazina poput “Elle”, “Cosmopolitan”, “Harpers Bazar” i ostalih. Pre par godina je zainteresovanje za nju pokazala i najpoznatija američka blogerka Leandra Medin, koja uređuje čuveni modni blog Men Repeller. Mija je rado prihvatila da bude njena gošća u rubrici “New York Closets” gde je otvorila vrata svog ormara i pokazala omiljene kombinacije.

Mija Knežević
Profimedia 

Ova devojka neobičnog stila se ipak najviše proslavila zahvaljujući blog stranicom Mij-a-porter.com koju je pokrenula 2008. godine sa samo 500 pratilaca, dok je još uvek studirala u Londonu. Brzi rast njene popularnosti na društvenim mrežama primetili su i ljudi iz sveta mode, tako ubrzo postala zaštitno lice brenda Sidney to wear, kao i ambasador brenda Burberry za Srbiju

Kako kaže, obožava svoj grad, rodni Beograd i uvek mu se, ukoliko joj obaveze to dozvole, rado vraća.