Kineskinja, rođena u Australiji, Margaret Zhang postala je najmlađa urednica časopisa Vogue. Ana Vintur nije mogla da sakrije oduševljenje što je upravo Margaret postala nova urednica kineskog izdanja magazina Vogue. Dodala je da su njeno internacionalno iskustvo, veliki opseg interesovanja, kao i digitalna stručnost savršena kombinacija za tu poziciju.

Li li, direktorica magazina Condé Nasta u Kini izjavila je da Margaret razume potrebe nove generacije i poseduje poslovnu i modnu sposobnost koja je potrebna časopisu Vogue, a dodala je i da ima savršen uvid u nove digitalne platforme koje su danas od presudnog značaja.

Margaret i dalje živi u Sidneju gde je i odrasla, iako je poslednje vreme provodila u Nju Jorku iz kojeg je svakih šest nedelja putovala u Kinu. Plan joj je da se preseli u Peking čim se pandemija malo smiri i utiša.

Kao kreativac sa inovativnim idejama i velikim znanjem o modnoj industriji, Kinu bi trebala uvesti na globalno tržište “Mislim da Vogue Kina ima neizmernu platformu za komuniciranje o poznatim individuama, ali i o ostalim građanima koji možda nisu svima poznati. Postoji ogromna prilika da uz modne, istaknemo i lokalne talente u filmu, muzici i likovnoj umetnosti i dovedemo ih na globalnu scenu”, zaključila je Zhang u izjavi za britanski Vogue. 

Ova 28-godišnjakinja nema iskustva kao modna urednica, ali niko od modnih stručnjaka ne sumnja se da se na tom mestu neće dobro snaći. Svakako da joj je od velikog značaja iskustvo kreatvnog direktora, stiliste, književnice, influenserke i modela.  

Modni blog je pokrenula još davne 2009. godine, a u svet mode je zakoračila veoma mlada sa samo šesnaest godina, a vrlo brzo se istakla zbog tada još uvek nezasićenog tržišta.  

Veoma odvažan, drugačiji stil i kosa u jarkim bojama su sinonimi za ovu mladu urednicu. Neguje minimalizam, ali i električni vajb stil, a koliko je popularna potvrđuje i činjenica da je na instagramu prati preko milion ljudi

Poigravanja sa bojom kose se odlično uklapaju u njen stil, a ujedno lice čini dovoljno upečatljivim, tako da joj preterana šminka nije potrebna. Njen trik je zdrava i blistava koža, a na očima ponekad crni ajlajner. 

Ono što se u njenom ormanu zasigurno može naći jesu sakoi, različitih krojeva i veličina, koje najviše voli da kombinuje sa basic belom majicom. A često voli da autfit začini nekim ludim detaljem, i time svoju kombinaciju učini totalno otkačenom i drugačijom, dok električni stil balansira sa minimalizmom.