Da slavnima nije lako i da im pažnja medija ne prija u svakom trenutku njihovog života, nedavno se požalila Hilarija Boldvin, supruga Aleka Boldvina koji se trenutno nalazi pod budnim okom javnosti, nakon što je slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins na setu filma "Rust".

Ipak, Alek nije jedini koji se teško nosi s pritiskom javnosti i medija, a u nastavku vam donosimo listu žena kojima su mediji prilično zakomplikovali život, a nekima ga čak i potpuno uništili.

Britni Spirs

Jedna od najvećih žrtava medijskog linča bila je i pevačica Britni Spirs, a u dokumentarcu o njoj prikazano je kako su je često progonili sve dok pred kamerama nije doživela nervni slom i obrijala glavu nakon čega su njeni mentalni problemi osvanuli na svim naslovnicama.

Britni Spirs obrijala je glavu na očigled javnosti.
Bauer Griffin/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Britni je u medijima bila prisutna od detinjstva, zbog čega je još u tinejdžerskim danima osetila teret slave, razvlačene su njene ljubavne veze i odnosi s porodicom, a na kraju je završila pod dugogodišnjim mučnim starateljstvom svog oca, a tek nedavno je nakon duge borbe uspela da povrati slobodu.

Kortni Lav

Kortni Lav je živi dokaz da nisu samo muškarci predodređeni da budu divlje rok zvezde. Međutim, nije dožiela isti tretman kao njene muški kolege. Sve zbog čega je njen tragično preminuli suprug Kurt Kobejn bio popularan, njoj se zameralo.

Dok se njegov muzički rad slavio, njen se zanemarivao i pisalo se kako svoju slavu duguje samo njemu. Njegova zavisnost o drogama i alkoholu smatrana je delom njegove ličnosti, dok je ona nazivana najpogrdnijim imenima, a često su je krivili i za njegovu smrt.

Kortni Lav čest su krivili za smrt Kurta Kobejna.
JOHN PASCHAL / Avalon / Profimedia 

Džesika Simpson

Džesika je odrasla kao ćerka sveštenika koja je pevala u crkvenom horu. Njen impresivan vokal vinuo ju je u zvezde početkom 2000-ih, a s uspehom je došla i medijska pažnja, sa kojom nije umela da se nosi najbolje.

Kad je imala samo 14 godina, rekli su joj da mora da smrša što je uzrokovalo nezdrav odnos s hranom i ekstremno izgladnjivanje.

Džesika Simspon bila je žrtva medija i javnosti
Profimedia 

Govorila je o tome kako je njena odluka da ne stupa u intimne odnose pre braka bila pretvorena u fetiš od strane medija, još dok je bila tinejdžerka.

Nju i njenog tadašnjeg dečka Nika često su ispitivali o njihovom seksualnom životu, odnosno nedostatku istog, gotovo u svakoj prilici. Džesika se ubrzo pod teretom slave okrenula alkoholu i opojnim supstancama, što je potpuno upropastilo njenu karijeru.

Ejmi Vajnhaus

Iako je Ejmi bila izuzetno talentovana pevačica, javnostima je bila zanimljivija po svojim ličnim problemila i demonima, koji su često bili ismevani u medijima.

Pisalo se o njenoj težini, zavisnosti i bračnim problemima, a sve je bilo predstavljeno kao zabava, čak i kad je bilo očito da je Ejmi u jako lošem stanju.

Ejmi Vajnhaus umrla je od posledica predoziranja.
Jesal Parshotam / Pacific coast news / Profimedia 

Objavljivanje su njene fotografije snimljene dok je bila pod uticajem droga i alkohola, ali niko njen problem nije shvatao ozbiljno. Preminula je od trovanja alkoholom 2011. godine, kada je imala 27 godina.

Megan Markl

Pritisak medija i javnosti na vojvotkinju od Saseksa bio je toliko jak da je 2020. sa suprugom princem Harijem napustila kraljevsku porodicu i preselila se u Ameriku.

Kako često biva s lepim i mladim ženama u svetu slavnih, nakon veridbe s princem mediji su je stavili na pijedestal, a zatim je rastrgli.

Megan Markl bila je pod stalnim pritiskom javnosti.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Negativne vesti su počele kad je bila u drugom stanju s njihovim prvim detetom, nakon čega se kritikovalo njeno roditeljstvo, upoređivali su je s Kejt Midlton, pri čemu je Megan uvek gubila, a greška se tražila u svakom njenom koraku.

Megan je u ozloglašenom intervjuu sa Oprom Vinfri otkrila da je bila u teškoj depresiji i da je čak razmišljala o samoubistvu.

Dženet Džekson

Kad su 2004. zajedno nastupali na Super Bowlu, Džastin Timberlejk je pokidao deo njenog grudnjaka usred pesme i tako grudi Dženet Džekson izložio pogledima 143 miliona gledalaca. Iako se to dogodilo na samo delić sekunde i bez obzira što to nije uradila ona sama već Džastin, svi su za taj incident okrivili nju.

Dženet Džekson bilo je zabranjeno pojavljivanje na dodeli Emi nagrada.
Shutterstock 

Otišlo je tako daleko da joj je bilo zabranjeno ne samo da nastupi već i da dođe na dodelu Gramija (dok je taj isti Timberlejk osvojio dve nagrade), a MTV je prestao da pušta njene spotove.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!