Sud u Los Anđelesu uvažio je zahtev advokata pop pevačice Britni Spirs i oduzeo sinoć  njenom ocu starateljstvo, što je velika pobeda pevačice, koja će napokon moći da kontroliše svoje finansije i privatni život.

Sudija Brenda Peni suspenodvala je 69-ogodišenjeg Džejmsa P. Spirsa kao staratelja i upravnika njenog imanja vrednog 60 miliona dolara, za šta se Britni borila još od 2008. godine.

Nakon saslušanja obe strane, sudija se složila sa pravnim zastupnikom Britni Spirs, da je suspenzija njenog oca u najboljem interesu pevačice.

„Trenutna situacija nije održiva“, rekla je Peni.

U međuvremenu kao privremenog upravnika finansijama pevačice sud je imenovao kalifornijskog računovođu Džona Zabela.

britni spirs
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Ova velika sudska pobeda dogodila se nakon 13 godina dugog starateljstva, a pošto je Britni rešila da u javnosti progovori o problemu koji ima u odnosu sa ocem. Starateljstvo i kontrola njenih finansija uvedena je još 2008. godine na zahtev oca, koji je tražio kontrolu nad njenim životom, navodeći njenu borbu sa mentalnim zdravljem kao razlog.

Iako je tvrdio da je ceo aranžman dobrovoljan i neophodan da bi se zaštitila dobrobit njegove ćerke, tvrdeći da time spasava njen život, sredinom avgusta ove godine rešio je da podnese zahtev za prekidanje istog.

"Britni je briznula u plač kad je čula odluku sutkinje. Dugo je mislila da nikad neće doživeti dan kada će prestati očeva dominantna kontrola nad svakim aspektom njenog života, ali to se konačno dogodilo. U šoku je i ostala je bez teksta, ali skače od sreće. Ovakvu radost nije osjćala 13 godina", otkrio je izvor blizak pevačici za Page Six.

pokret free britney
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia