Nekadašnja pop-princeza Britni Spirs uskoro bi mogla početi živeti sasvim novi život i to u 40. godini.

Kako prenose američki mediji Britni Spirs je ponovo slobodna žena. Naime, njen otac Džejmi saopštio je da nakon 13 godina odustaje od zakonskog starateljstva nad svojom ćerkom.

Prethodne godine bile su izuzetno teške za pop zvezdu. Britni Spirs nedavno je podigla prašinu kada je javno svedočila i iznela niz šokantnih detalja o svom ocu.

Džejmi je dobio kontrolu nad ličnim i poslovnim poslovima svoje ćerke po nalogu suda 2008. godine, nakon što je Britni bila hospitalizovana u mentalnoj ustanovi.

dzejmi spirs otac britni spirs
printscreen/youtube 

Međutim, nakon pritiska javnosti, njen otac Džejmi rešio je da se povuče i dopusti joj da konačno uzme život u svoje ruke, a fanovi su ovu vest dočekali sa oduševljenjem.

Sudsko ročište za raspravu o zahtevu Britni Spirs zakazano je za kraj septembra u Los Anđelesu.

A šta tačno znači da Britni ima staratelja? Ona nije smela samostalno da raspolaže svojim novcem, da glasa, rodi dete, angažuje advokata, razgovara s novinarima, javno govori o svojoj situaciji, a uvide o njenom zdravstvenom stanju imao je samo njen otac.

britni spirs u prvoj voznji nakon sto je oslobodjena
blink-news.com / Blink News / Profimedia 

Takva se starateljstva obično daju osobama koje imaju teške mentalne poremećaje, demenciju te se opšteno ne mogu samostalno brinuti za sebe. Ipak, nekoliko dana nakon što su se saznale dobre vesti za nju, Britni je viđena za volanom svog belog Mercedesa kako se vozi sunčanom Kalifornijom u blizini svoje kuće u Thousand Oaksu.

Zanimljivo, svedoci tvrde kako je napravila nekoliko krugova po kvartu, a još zanimljivije, Britn je na sudu otkrila kako joj staratelj ne dopušta da njen automobil vozi njen dečko Sem. "Želim svoj novac i da me moj dečko može voziti", rekla je besno na sudu u junu. Tako su mnogi ovu vožnju protumačili kao udisanje konačne slobode!

U galeriji pogledajte Britni u svojoj prvoj samostalnoj vožnji nakon 13 godina!

FAMEFLYNET PICTURES / Backgrid USA / Profimedia, @CelebCandidly/MEGA / The Mega Agency / Profimedia Britni Spirs prva vožnja nakon što je oslobođena