Metju Rodženart, advokat Britni Spirs, tražio je hitnu suspenziju njenog oca Džejmija Spirsa kao njenog staratelja jer je zabrinut za njeno mentalno zdravlje, prenosi Mirror.

Od sudije Brende Peni tražio je održavanje sledećeg ročišta već ovog meseca umesto onoga zakazanog za 29. septembar.

"Emocionalno zdravlje i dobrobit gospođe Spirs moraju biti i jesu najvažnija briga. Sve zainteresovane strane slažu se da je nastavak prisutnosti gospodina Spirsa kao staratelja suprotan najboljim interesima, zdravlju i dobrobiti gospođe Britni.

Njegova barem trenutna suspenzija je hitna u ovom slučaju", napisao je Metju u svom zahtevu za uklanjanje Džejmija s mesta staratelja, prenose strani mediji.

dzejmi spirs
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Starateljstvo je postalo sve otrovnije i jednostavno više nije izdrživo.

Osim što je svojoj ćerki oduzeo dostojanstvo, autonomiju i određene temeljne slobode, gospodin Spirs je takođe kriv za proneveru ili zlouporabu koja opravdava traženje odštete ili druge pravne radnje protiv njega", dodao je advokat.

"Iako se dvomesečno čekanje na raspravu o podnesku ne može činiti značajnim u kontekstu 13 godina, gospođu Spirs ne treba prisiljavati na nastavak traumatizovanja i dalju patnju. Svaki dan je važan", zaključio je.

Podsetimo, Britni se pre više od mesec dana obratila sudu o kontroverznom starateljstvu. Rekla je da želi svoj život nazad i da završi 13-godišnje starateljstvo koje njen otac ima nad njom.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs

Otac pop zvezde Džejms Spirs (69) krajem 2008. godine dobio je zakonsko starateljstvo nad ćerkom i njenom imovinom.

Ipak, sud je Britninu tužbu odbacio sa obrazloženjem da sud ne može doneti nikakvu presudu na osnovu prevčicinog svedočenja, jer još uvek nije podnela zahtev za ukidanje očevog konzervatorskog nadzora.