Od kraja prošle godine, Britni Spirs je pokrenula sudski proces o raskidu starateljstva, a nedavno je izjavila da je odnos između s ocem bio traumatičan i nasilan te da želi život nazad. Podsetimo, on je 2008. preuzeo upravljanje celokupnim finansijama i životnom pevačice, nakon što je pretrpela mentalni slom.

Međutim sudija, koja je bila odgovorna za slučaj pred Višim sudom u Los Anđelesu, prošle nedelje odbila zahtev i potpisala presudu kojom je Džejmi Spirs i dalje ima starateljstvo nad životom svoje ćerke.

Britni je u nedavnom svedočenju pred sudom zatražila da se njenom ocu oduzme starateljstvo nad njom, a navela je čitav niz tvrdnji koje ukazuju na to da je bila psihološki i emotivno zlostavljana. Opisala je da je Džejmijevo starateljstvo bilo nasilno, da ju je drogirao lekovima, terao da nastupa i radi i kada to ne želi, a takođe ju je sprečavao da zatrudni. 

britni spirs svedocenje
blink-news.com / Blink News / Profimedia 

U medije je dospela i informacija da je Britni noć pre svedočenja pozvala policiju kako bi prijavila sebe kao žrtvu zlostavljanja staratelja. No, uprkos tome sudija Brenda Peni odbila je njen zahtev da se Džejmiju Spirsu ukine starateljstvo, a novo saslušanje zakazano je za 14. jul.

U međuvremenu je dugogodišnji menadžer pop zvezde Leri Rudolf dao otkaz, a javnosti je saopštio da mu je rečeno da će se Britni "zauvek penzionisati".

"Nikada nisam bio uključen u samo sprovođenje starateljstva nad njom, tako da ne mogu da ulazim u detalje vezane za to. Ja sam, na prvom mestu, bio angažovan kao njen menadžer i savetnik za karijeru, a pošto joj moje usluge više nisu potrebne najbolje je da se povučem. Zadnji put smo imali komunikaciju pre dve i po godine, kada me je obavestila da želi da se povuče iz javnosti na neodređeno. U toku današnjeg dana sam obavešten da želi da se penzioniše u potpunosti. Zauvek ću ostati ponosan na ono što smo postigli u poslednjih 25 godina. Želim joj zdravlje i svu sreću ovog sveta, i želim da zna da ću uvek biti tu za nju, ukoliko joj zatrebam, kao što sam uvek i bio", poručio je, između ostalog, Rudolf.

britni spirs starateljstvo
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pored Rudolfa oglasila se i dugodišnja prijateljica porodice Spirs, Žaklina Bučer, koja je za nedeljnik "The New Yorker" iznela šokantne tvrdnje o odnosu oca i ćerke. Kaže da joj je Džejms govorio da je "užasna majka", "ku*va" i "debela".

"Kada je počeo da joj govori "Dušo", mislila sam da će joj reći "Volimo te, ali treba ti pomoć". Umesto toga kazao joj je "Debela si. Tata će te staviti na dijetu i dovesti u formu" ", izjavila je Bučer za strane medije.

"Uneo bi joj se u lice, pljuvačka je letela na sve strane, dok joj je govorio da je ku*va i užasna majka. Rekao je svojoj ćerki i da svoju decu može da vidi samo ako sledi njegove naredbe, a njena majka Lin imala je stav "pokoravaj se ocu i pustiće te napolje"", dodala je porodična prijateljica Žaklina. 

roditelji britni spirs
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bučerova je istakla i da je Lin prihvatila da Džejms bude staratelj, iako su tada bili razvedeni, jer je verovala da će to potrajati nekoliko meseci, a ne 13 godina. Takođe, Britnina majka nije želele da joj ćerka nešto zamera, ali je sve poprimilo novu dimenziju kada ja počeo da ograničava njihovo viđenje.