Ne samo da živi u svojevrsnom zatvoru nego, kako otkriva novi dokumentarac o pop pevačici "Bitka za Britni: Fanovi, novac i starateljstvo", otac Britni Spirs (39), Džejmi (69) tvrdio je da njegova ćerka ima demenciju. Zbog toga je navodno pre više od 12 godina tražio starateljstvo nad njom.

-Hteo je da je, prikaže nesposobnom za samostalan život- tvrdi autor dokumentarca, novinar Moben Azar. Prošle godine Spirs je podnela zahtev na sudu kojim želi da okonča očevo starateljstvo nad njom i nad njenom imovinom. A u junu će se prvi put pojaviti na sudskom saslušanju gde će imati priliku da ispriča svoju stranu priče.

britni spirs
Instagram /, @britneyspears 

- Britni bi zaista mogla da ima demenciju - kaže novinar Moben Azar koji radi dokumentarac o njenom slučaju i dodaje:

- Možda je u prošlosti imala demenciju. Nisam lekar, ali ako je to slučaj, svet toga nije svestan- napomenuo je on.

Mlađi od 65 godina čine manje od 5% slučajeva demencije u SAD-u, pa je stoga malo verovatno da Britni zaista pati od tog stanja, osim ako nije medicinska anomalija.

britni spirs
Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Druga mogućnost je puno strašnija. To je ideja da ona nema demenciju, ali da je tim njenog oca to želeo tako da predstavi. Ako je zaista tako, onda je to zaista zastrašujuće - nadovezao se Moben.

Članovi pokreta #FreeBritney, koji veruju da Britni nepravedno kontroliši njen otac i njegov tim, već su se neko vreme zalažu za njegovu smenu.

britni spirs
Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Nema šanse da Briti ima demenciju! - tvrde njeni fanovi - Žena koja ima demenciju ne bi mogla da odradi nekoliko koncertnih turneja po celom svetu i zapamtiti tako zahevne koreografije kao što to radi Britni - napominju njeni obožavaoci.

Finansijska, privatna i profesionalna kontrola je došla posle veoma turbulentne 2007. godine za Britni kada je obrijala glavu, napala paparace, a potom izgubila starateljstvo nad sinovima Džejdanom i Šonom. Nakon toga zadržana je u mentalnoj instituciji.

britni spirs
Bauer Griffin/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

-Kada nekom od porodičnih članova treba pomoć i zaštita, porodica treba da uskoči i pomogne. Evo već 12 godina pomažem, štitim i nastavljam da volim svoju ćerku bezuslovno. Istovremeno je branim od onih koji žele da se ogrebu o nju i našu porodicu- rekao je Džejmi Spirs za "CNN".

Pravni tim pevačice u dogovoru sa Britni ostaju pri odluci da neće nastupati sve dok je Džejmi Spirs staratelj.