Nekadašnja pop-princeza Britni Spirs (39) slomila se pod teretom slave kada je 2007. godine doživela javni nervni slom. Nakon što je početkom februara izašao dokumentarac "Framing Britney Spears", koji je otkrio njene probleme s mentalnim zdravljem i šokantnu istinu o odnosu s ocem Džejmijem Spirsom koji je kontroliše, pevačica se ponovo našla u žiži javnosti.

Jedan od šokantnijih trenutaka njene karijere, o kojem se još uvek priča, svakako je bio onaj kada je pred kamerama sama sebi obrijala glavu, a razlog zbog kojeg je to uradila, krio se od javnosti čak 12 godina.

Naime, Britni se 2007. godine nenajavljeno pojavila pred kućom svog bivšeg supruga Kevina jer je želela da vidi svoje sinove. Nakon što joj Kevin to nije dopustio, uputila se do najbližeg frizerskog salona i zamolila frizerku da joj pred više od 70 okupljenih paparaca obrije glavu.

Frizerka je pokušala da je odgovori od te ideje, ali čim joj je okrenula leđa, Britni je uzela mašinicu i sama sebi obrijala glavu. 

"Imala je dvojicu telohranitelja koji su trebali da paze da je paparaci ne fotografišu, ali jedan od njih je stalno podizao roletne", ispričala je frizerka u dokumentarcu "Britney Spears - Breaking Point" iz 2019. godine. Najtužniji u celoj priči bio je njen izraz lica kada je shvatila šta je učinila, piše Mirror.

Nakon toga se uputila u salon za tetoviranje "Body and Soul", gde se poverila tattoo-umetnici Emili Vejn Hjudžes.  

Britni Spirs
Bauer Griffin/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Napolju je bila nesnosna buka, nisam bila sigurna šta se događa, a onda sam videla bliceve. Vrata su se sporo otvorila i osoba s kapuljačom je ušla u salon. Primetila sam da Britni nema kosu i pitala sam je zašto nema kosu, a njen je odgovor bio pomalo čudan", prisetila se Emili u dokumentarcu iz 2019. godine.

"Rekla mi je da ne želi da joj iko više dira kosu i da joj je prekipelo jer ljudi stalno žele da je diraju po glavi", otkrila je tattoo-umetnica.

Britni navodno nije imala pravo da donosi odluke o svom imidžu i sve je kontrolisao njen menadžerski tim, a tokom šokantnog događaja izgledalo je kao da nikoga od njih nije bilo briga za nju.

"Delovalo je kao da im uopšte nije stalo do nje. Osetila sam veliku mučninu i negativnu energiju u svemu tome", rekla je ona.

Britni Spirs
Youtube 

Novi dokumentarac o životu pop-princeze takođe je izazvao kontroverze i zabrinuo njene obožavatelje, a u središtu skandala našla se i njena veza s Džastinom Timberllejkom.

Fanovi su počeli masovno da komentarišu njegov odnos prema Britni Spirs, koja mu je u to vreme bila djevojka, ali i prema koleginici Dženet Džekson nakon što joj je u poluvremenu Super Bowla ispao deo kostima kada je slučajno pokazala grudi. Pevač je priznao kako je profitirao od industrije koja odobrava rasizam i mizoginiju te se nakon 20 godina odlučio i izvini Britni za svoje ponašanje.