Nema sumnje da je pokret #FreeBritney izazvao mnogo pažnje, ali i polemike u javnosti. Pokret, koji se bori za oslobođenje Britni, koja je od 2008. godine pod starateljstvom svog oca Džejmija Spirsa, smatra da popularna pevačica nema prava da odlučuje o svom životu, kao i o svojim finansijama.

Džejmi Spirs je u intervjuu za NY post otkrio šta zapravo misli o ovom pokretu, ističući da su stvari otišle predaleko.

„Svi ti teoretičari zavere nemaju pojma. Na kalifornijskom sudu je da odluči šta je najbolje za moju ćerku. To se nikog drugog ne tiče“, započeo je Britnijev otac koji je prokomentarisao i tvrdnje da se bogati na račun svoje ćerke.

„Sudu moram da prijavim svaku potrošenu paru, svake godine. Kako bih, zaboga, mogao da ukradem nešto. Progone ljude i prete im smrću. To je strašno. Ne želimo takve fanove. Ja volim svoju ćerku. Volim svu moju decu, ali ovo je naša privatna stvar“, istakao je Džejmi koji retko daje intervjue.

Suđenje o starateljstvu nad Britni je odloženo, a odvilo se onlajn putem, preko Zoom aplikacije. Naredno suđenje zakazano je za 22. avgust, kada će se konačno znati odluka o pevačicinom životu i da li će se starateljstvo nastaviti.