Tokom protekle nedelje održalo se saslušanje o starateljstvu nad Britni Spirs, a s obzirom na to da je sabotirano od strane nepoznatih ljudi, suđenje je odloženo za sledeći mesec.

Saslušanje je trebalo da se dogodi normalnim tokom, u sudnici, a kako se navodi da je sud odobrio da suđenje bude zaključano za javnost, plan je promenjen. Naime, dogodilo se putem Zoom aplikacije, tačnije video pozivom na kojem Britni nije prisustvovala.

Popularna stranica Santa Spears objavila je video Britni Spirs u suzama, a u njegovom opisu navela je razloge njenog odsustva na suđenju.

„Džejmi i Lin su bili u mogućnosti da se konektuju na video konverzaciju, ali Britni nije mogla da se uključi zbog „teničkih problema“. Sudija je rekao da ne može da donese odluku da li Britni nije mogla da se konektuje. U suštini, ništa se nije promenilo. Ponovo. Da li ste normalni i da li zaista verujete u ovo? Ova situacija nas stresira! Naravno da će da urade sve kako bi sprečili da Britni ponovo bude slobodna“, pisalo je u opisu dok su se u komentarima nizale reči podrške za popularnu pevačicu.

Osim ovoga, navodi se da je Lin, pevačicina majka, na suđenju zvučala vrlo uznemireno jer ne mogu da obuzdaju Britni. Apel sa svih stranica Britnijevih fanova jeste da budu uz nju i da istraju u borbi da je oslobode.