Britni Spirs oglasila se na društvenim mrežama i prokomentarisala dokumentarni film New York Times-a "Framing Britney Spears", koji govori o njenoj karijeri, kao i o starateljstvu nad njenim životom i punomoćju nad imovinom i novcem, koje je pre 12 godina preuzeo njen otac Džejmi Spirs. Kontroverzni dokumentarac podigao je mnogo prašine, ali i bio okidač za pokret #FreeBritney.

"Svaka osoba ima svoju priču i svoje stavove o pričama drugih ljudi! Svi imamo toliko različite, sjajne i lepe živote. Zapamtite, bez obzira na to što mislimo da nešto znamo o životu neke osobe, to je ništa u u poređenju sa stvarnom osobom koja živi iza objektiva", napisala je Britni na Twitteru.

Podelila je i snimke izvođenja svog hita "Toxic" iz 2003. godine.

"Ne mogu da verujem da je ovaj performans bio pre tri godine. Uvek ću voleti da nastupam na bini... ali uzimam vreme kako bih naučila kako da opet budem normalna osoba... Volim da uživam u jednostavnim navikama svakodnevnog života!!!", zaključila je Britni.

Prema dokumentarcu, Britni odbija nastupe sve dok njen otac ima starateljstvo nad njom. Njen advokat Semjuel D. Inghem III, tvrdio je na saslušanju u novembru, da je pevačica počela da se boji svog oca i tražio je da mu se u potpunosti oduzme starateljstvo, nakon što je Džejmi navodno unajmio novog menadžera bez savetovanja sa njom.

Obožavatelji pevačice, kao i brojne slavne osobe, nakon emitovanja dokumentarca, pružili su podršku Britni i pokretu #FreeBritney.

Britni Spirs dokumentarac
screenshoot youtube 

Tada su mnogi komentarisali da se iskreno nadaju da će ovaj dokumentarac ići u Britninu korist, kao i da pevačica zaslužuje slobodu i sreću.

"Svet ju je sažvakao i ispljunuo, ali je ona ostala skromna, lepa i ljubazna, svaki prokleti put", glasi jedan od tvitova.

Povodom dokumentarca, oglasio se i bivši Britnin suprug, nekadašnji plesač Kevin Federlajn, sa kojim ima dvoje dece. Detalje dokumentarca i njene veze sa Džastinom Timberlejkom, možete pročitati OVDE.

On smatra da će tek biti komešanja po pitanju dokumentarca i veruje da će ostavinski sud izdati naredbe za koje smatraju da su prikladne za zaštitu Britni i njenog imanja, preneo je Independent.co.uk. Takođe je dodao da smatra da Džodi Mongomeri, novi konverzator Britni Spirs radi sjajan posao, te da će se sigurno presuditi u korist i Britni i njenih dečaka. 

Podsetimo, Britni Spirs se probila na muzičku scenu kao tinejdžerka krajem 1990-tih, početkom 2000-tih godina hitovima "Baby One More Time", "Oops! I Did it Again" i "Toxic". Usledio je nervni slom nakon čega je njen otac preuzeo kompletnu brigu ne samo o njoj, već i o njenim finansijama. 

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas