Britni Spirs nedavno je na sudu razgovarala sa sudijom o problemu starateljstva usled kog nije mogla da kontroliše svoj novac ali i određene odluke od 2008. godine.

Ovo je bilo prvo suđenje otvoreno za javnost u postupku koji traje već 13 godina. Britni je u iskrenoj i potresnoj ispovesti iznela niz detalja i optužbi na račun svog oca, a sada su se nakon svega prvi put oglasili i njeni roditelji, Džejmi i Lian Spirs.

Kad se sud vratio sa 20-minutne pauze, advokatica koja zastupa Lin Spirs, Britninu majku dodala je da je njena klijentkinja "veoma zabrinuta majka zbog svega što je čula da je njena ćerka proživela."

Majka je navodno već ranije podnela prigovor na Džejmijevih 890.000 američkih dolara pravne nadoknade, tvrdeći da transakcija nije izvršena u korist njihove ćerke.

Takođe je prošle godine zatražila da je se obavesti o bilo kakvim promenama vezanim za starateljstvo nad Britni.

Nakon oca Džejmija, bivšeg supruga Kevina Federlajna, indirektno se javnosti obratila i pevačicina majka Lin Spirs. Ona je stranim medijima prvi put komentarisala slučaj, a Britni je navodno noć pre svedočenja nazvala policiju i prijavila zlostavljanje u starateljstvu.

britni spirs place
blink-news.com / Blink News / Profimedia 

Lin Spirs (66) razgovarala je navodno šapatom sa novinarom, kako drugi ukućani ne bi čuli da razgovara: "Pomešani su mi osećaji oko svega, ne znam šta bih mislila. Sve je prožeto sa puno bola i brige", rekla je Britnina majka, prenosi "The New Yorker".

Lin i Džejmi su odrasli zajedno, a brak im je od početka bio problematičan.

roditelji britni spirs dzejmi i lin spirs
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Navodno su predavali papire za razvod pa ih potom povlačili, a Džejmi se borio sa alkoholizmom. Napokon su se rastali 2002. godine, a Britni je tad izjavila da je to najbolja stvar koja se mogla dogoditi njenoj porodici, nakon godina nesrećnog braka.

U javnosti se pojavila informacija da je tužba Spirsove odbačena, te ostaje da vidimo hoće li se pevačica izvući iz kandži vrsnih manipulatora.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs