Pop zvezda je razgovarala sa sudijom Brendom Peni o problemu starateljstva, zbog kojeg nije mogla da kontroliše svoj novac još od 2008. godine. Ovo je prvo suđenje koje je bilo otvoreno za javnost u postupku koji Britni vodi već 13 godina protiv svog oca.

Britni Spirs je u emotivnoj izjavi rekla da je starateljstvo zlostavljanje. „Samo želim svoj život nazad“, a zatim dodala  „Nisam ovde da bih bila nečiji rob“,  prenose strani mediji.

„Traumatizovana sam. Nisam srećna. Ne mogu da spavam“, pričala je iskreno Britni u svedočenju. „Tako sam besna i plačem svaki dan“, dodala je Spirs na temu njenog trenutnog mentalnog stanja.

Spirs je zatražila da se starateljstvo završi. „Iskreno verujem da je ovo starateljstvo zlostavljanje“, rekla je.

Ona je strastveno govorila o tome kako želi da promeni svoj život i okonča proces starateljstva bez medicinske procene, obzirom na broj testiranja kojima je bila podvrgnuta tokom godina.

britni spirs svedocenje
Instagram /, @britneyspears 

Najbolniji deo njenog svedočenja je momenat kada je priznala da njen tim, na čelu sa njenim ocem, nije želeo da zatrudni sa drugim detetom.

„Želela sam da imam priliku da se udam i imam decu, ali oni to nisu hteli...“- rekla je Britni u potresnom svedočenju.

Dok je Britni delila najteže momente svog života i bitke koju vodi dugi niz godina, njeni verni fanovi okupili su se ispred suda, iako se ona tamo nije pojavila. Nosili su transparente sa natpisom „Oslobodite Britni“ i pružili podršku svom idolu.

fanovi sa transparentima free britney spears
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Spirs je poslednji put direktno sa sudijom razgovarala u maju 2019. godine, ali sud je bio zatvoren za javnost i njeno svedočenje je zapečaćeno. U sredu je pevačica rekla da želi da ljudi čuju šta ona ima da kaže.

„Poslednji put kada sam razgovarala sa vama.. osetila sam se mrtvom. Ovo vam ponavljam jer morate da razumete da ne lažem. Možda sada shvatite dubinu i stepen mojih oštećenja. Ja zaslužujem promene“, poručila je Britni svima u sudnici.

Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia, RAAK / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs fotografije

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Anđelesu Brenda Peni rekla je da će joj biti potrebna formalna predstavka predata sudu u kojoj se traži prekid starateljstva pre nego što bude mogla da preduzme bilo kakvu akciju.

Peni je pohvalila Spirs jer je progovorila. „Znam da je trebalo puno hrabrosti“, rekla je Peni. „Želim ponovo da vas pohvalim što ste zaista iskoračili i istupili kako bismo čuli vaše misli, ne samo ja već i svi koji su učestvovali u ovom slučaju.“ - prenose strani mediji.

Podsetimo, Britni je od 2008. godine pod nadzorom staratelja i izrazito se protivi da njen otac Džejmi Spirs bude staratelj njenih poslova i finansija. Džejmi je ranije odstupio sa te pozicije zbog zdravstvenih problema, a sada je sve dokumentovano u filmu "Framing Britney".

U nastavku pogledajte video okupljenih fanova koji su došli ispred suda da pruže podršku svom idolu Britni Spirs.