Nedavno su se na društvenim mrežama pojavila sudska dokumenta u kojima je 38-godišnja pop zvezda tražila da se njen otac smeni sa uloge staratelja. Od 2008. godine, Džejmi Spirs bio je staratelj svojoj ćerki, ali 2019. je, zbog zdravstvenih problema, tu odgovornost preneo na Džodi Montgomeri, pevačicinu menadžerku.

Zahtev Britni Spirs izazvao je novi talas pokreta #FreeBritney, koji je ove godine narastao do neverovatnih razmera: fanovi zvezde su čak izašli na ulice zahtevajući joj slobodu. Na protestima u Los Anđelesu viđen je pevačicin bivši suprug DžejsonAleksander, sa kojim je zvanično bila u braku samo 55 sati. Bili su prijatelji iz detinjstva, a venčali su se u Las Vegasu 2004. godine.

„Ovde sam da podržim #FreeBritney pokret“, rekao je Aleksander za Us Weekly.

„Ovo je neprijatna situacija u kojoj se Britni nalazi već duže vreme. Ćutao sam deset godina, a čini mi se da su ovaj pokret i ročišta učinili da bude pravo vreme da se krene napred. Želim da Britni dobije ono što zaslužuje, a sudeći po ličnim razgovorima, ona očigledno ne želi da bude pod starateljstvom koje i dalje negativno utiče na njen život. Vreme je da sve završimo", rekao je Džejson.

Takođe, on je dodao da održava kontakt sa Britni i da se i dalje nada da će obnoviti vezu sa njom:

„Stvarno je to želela. Zašto ne probati? Definitivno imam osećanja prema njoj. Neće biti kraj sveta ako se ne dogodi, ali moram da pokažem svoju podršku. Želeo bih se na ovaj ili onaj način vratim u njen život, ali ovo starateljstvo ne dozvoljava da se to dogodi", otkrio je bivši suprug pevačice.