Imala je samo 27 godina kada je preminula od posledica trovanja alokoholom. Kada je imala 17, upoznala je muzičara Blejka Fildera Sivila za kojeg se udala u maju 2007. godine. Blejk je Ejmi upoznao sa teškim drogama, a jednom prilikom je i sam priznao.

- Napravio sam najveću grešku u životu što sam uzimao heroin pred njom. Upoznao sam je sa heroinom, krekom i samopovređivanjem. Osećam se i više nego kriv - rekao je Blejk 2008. godine.

Vesti o njihovom odnosu bile su prilično uznemirujuće, postali su poznati po svađama i fizičkim obračunima. Borila se sa zavisnošću od alkohola, a pevačicu je u stanu pronašao njen telohranitelj Endru Morison. Obdukcija je pokazala da je pevačica umrla od trovanja alkoholom, a nedavno su se pojavili i novi detalji.

Ejmi Vajnhaus
Shutterstock 

Čitava decenija nakon smrti, bila je potrebna roditeljima Ejmi Vajnhaus da donesu odluku o njenim ličnim stvarima. Osim haljine koju je Ejmi nosila na koncertu u Beogradu, na aukciji će se prodati još 800 stvari. Ejmi Vajnhaus često je bila fotografisana sa torbicom u obliku srca brenda "Moschino", a očekuje se da će njena vrednost na aukciji postći cenu od 15.000 do 20.000 dolara.

Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće "Julien's Auctions" rekao je da roditelji pevačice smatraju da je ovo pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete.

Ejmi Vajnhaus
Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia 

- Za njih je bilo vrlo emotivno odreći se stvari pokojne ćerke. Ipak, oni znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima, kao i muzejima širom sveta koji će ih i dalje ceniti i izlagati ih. Njena porodica želi da bude sigurna da će svi njeni obožavatelji imati priliku da kupe nešto - rekao je Nolan koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina preminule pevačice ima nižu početnu cenu, od 2000 do 4000 dolara, a početna cena za parfeme, cipele, papuče, gitare i komplete bubnjeva iznosi od 50 do 100 dolara. Prodaja će se održati na Beverli Hilsu od 6. do 7. novembra, a kupci će moći da se nadmeću lično i putem interneta.