Ejmi Vajnhaus je preminula na 23. jula 2011. godine sa samo 27 godina od posledica trovanja alkoholom. Upravo je alkohol tema novootkrivenog snimka čije je detalje objavio "The Sun", a koji je nastao 2003. godine uoči njeznog debitantskog albuma "Frank".

"Volim Jack Daniel's, jednostavno ga volim. Super je. Pijem ga svaki dan već poslednjih osam godina. To je kao kad ste mladi jako i želite se napiti malo više od ostalih, onda pijete viski. Znate kako je to kad ste dete", izjavila je tada 20-godišnja Ejmi.

Njene reči otkrivene su dok se hiljade njenih obožavatelja priseća njenih najvećih dana slave i postignuća u muzičkom svetu.

ejmi vajnhaus
Jesal Parshotam / Pacific coast news / Profimedia 

Pre samo nekoliko dana, njen otac Mič priznao je kako želi da Ejmi bude zapamćena po uspesima, uključujući i dobrotvornu organizaciju koja je osnovana u njenu čast.

U razgovoru za "The Sun" izjavio je kako želi da se ljudi sećaju njegove ćerke i da je pamte po njenom talentu, velikodušnosti i ljubavi koju je svima pokazivala, a ne samo po problemima s zavisnošću.

Mič i pevačicina majka Dženis 2011. godine osnovali su organizaciju Ejmi Vajnhaus u znak sećanju na preminulu ćerku. Ona se bavi edukovanjem mladih o zlouptrebi droga, a u sklopu nje deluje i sklonište Amy's Place, koje prima do 16 žena koje prolaze kroz proces rehabilitacije.

Uz to i dan danas dobijaju deo zarade od njene muzike.

"Ejmina majka i ja upravljamo njenim nasleđem, i da, naravno, njena muzika nam i dalje donosi puno novca. Osigurala je celu porodicu. Stvar je u tome da bih ja dao sve samo da mi se ćerka može vratiti. Deset godina je prošlo od njene smrti, a ona se i dalje brine o svojim voljenima, porodici i prijateljima i to je tipično za nju. Bila je velikodušna dok je bila živa, a na mnogo načina to je i danas", izjavio je Mitč.

Shutterstock, Youtube Ejmi Vajnhaus

Povodom desete godišnjice njene smrti BBC Two emitovaće novi dokumentarni film o njenom životu pod nazivom "Reclaiming Amy", a u kojem će se osim porodice pojaviti i njeni bliski prijatelji.

Ejmi Vajnhaus bila je jedna od najuspešnijih i najtalentovanijih pevačica, čiji je put prema slavi počeo albumom "Frankom", a nastavio se s albumom "Back To Black". Nažalost, njenu  blistavu karijeru obiežila je zavinsot o alkoholu i drogama, kao i turbulentan privatni život, što ju je na kraju koštalo i njegove cene.

ejmi vajnhaus
Youtube