Halina Hačins (42) preminula je nakon što ju je glumac Alek Boldvin upucao iz pištolja na snimanju filma "Rust". Vest da je snimateljka podlegla ranama ubrzo je obišla ceo svet, a Holivud je ostao u šokiram celim događajem.

Boldvin je pucao iz pištolja koji je trebalo da bude napunjen "ćorcima", na setu filma u Novom Meksiku, a pored Haline ranjen je i režiser Doel Souza.

Prema navodima vlasti, Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar "Kristus St. Vinsent", gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

halina hacins
Sonia Recchia / AFP / Profimedia 

Halina Hačins umrla je od prostrelne rane, koju je zadobila na snimanju filma "Rust", a imala je 42 godine. Halina je upucana u improvizovanoj crkvi na setu.

Rođena u Ukrajini 1979. godine, Halina je odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Instagram Halina Hačins

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

- Tako sam tužan zbog gubitka Haline. I toliko besan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talenat koji je bio apsolutno posvećen umetnosti i filmu - napisao je na Tviteru reditelj Adam Mortimer.