Slavni holivudski glumac Alek Boldvin, na snimanju novog filma "The Rust", usmrtio je jednu ženu, dok je jednog muškarca ranio, kada je na snimanju u Novom Meksiku ispalio hice navodno pucajući iz filmskog pištolja.

- Njih dvoje su zadobili su prostrelne rane, kada je glumac i producent Alek Boldvin (68) ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski inspektori i bio je u suzama - rekli su iz policije, a prenose strani mediji.

Nesrećna žena, snimateljka Halina Hatčins, prevezena je u bolnicu po ranjavanju, ali je podlegla povredama. Drugi povređeni u ovom incidentu je reditelj filma Hoel Souza.

Nastradala žena imala je 42 godine, a radila je kao snimateljka. Nesreća se desila prilikom pogrešnog upravljanja pištolja sa tzv. "ćorcima". U saopštenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

alek boldvin ubio snimateljku
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni. Sve se desilo na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Krik, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fe.