Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl neće krstiti ćerkicu Lilibet u Velikoj Britaniji, već će ceremoniju održati u Kaliforniji, ističu izvori bliski paru. Informaciju su potvrdili i izvori iz Bakingemske palate.

Lilibet zbog toga neće automatski biti članica engleske crkve jer će se krstiti u SAD-u. Njen stariji brat Arči kršten je 2019. godine u kapeli sv. Jurja u Londonu.

Lilibet Dajana Mountbaten-Vindsor na svet je došla 4. juna ove godine, a iako se nagađalo da će slavni par svoju mezimicu krstiti pred njenom prabakom kraljicom Elizabetom, izgleda da su se ipak predomislili.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kraljica Elizabeta još uvek nije upoznala praunuku zvanično, koja je ime dobila po njenom nadimku kojim je zovu samo najbližu ljudi. Nakon najnovijih vesti počelo je da se postavlja pitanje hoće li kraljica ikada upoznati svoju praunuku.

Hari i Megan su trebali da u Veliku Britaniju s decom odu naredne nedelje kako bi prisustvovali zabavi u čast otvaranja spomenika princeze Dajane, ali izgleda se da su se i oko toga predomislili.

Inače, Megan i Hari su pre nekoliko dana bili na službenom putovanju u Njujorku gde su se sastali s nekoliko političara, održali su govore i učestvovali su na događaju "Global Citizen".

Slavni par našao se na udaru kritika jer su odstupili sa svih kraljevskih dužnosti još početkom prošle godine, a ponašaju se kao da su i dalje na dužnosti britanske kraljevske porodice.

megan markl i princ hari
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Neki ipak smatraju kako snimaju dokumentarac u sklopu svog milionskog ugovora s Netfliksom. Harija je otkrila žica koja mu je u jednom trenutku provirila ispod majice, a svi su bili ubeđeni da je to mikrofon koji princ krije ispod odeće.

Kraljevski par pokušava da ostvari holivudsku karijeru još otkako su svima objavili da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti.