Godinama unazad žene govore o nejednakosti i mizoginiji u Holivudu, a čini nam se da se tek odnedavno glasno priča o tome.

Neke od njih, danas velike zvezde progovorile su o pritiscima koje su trpele na samom početku karijere, jer su im se nametali poremećeni standardi lepote. Ipak, snove im nisu srušili oni koji su ih omalovažavali. Bile su hrabre i zato su danas tu gde jesu.

Megan Markl

Megan Markl, koja se pokazala kao glumica, preduzetnica i humanista, suočavala se sa stalnim preprekama dok je pokušavala da pronađe sebe i da uspe kao glumica.

Zvezda serije Suits je za časopis Darling jednom kazala:

„Bila sam u ranim dvadesetim, pokušavajući da shvatim da li i koliko vredim u industriji koja vam sudi zbog svega što niste naspram svega što jeste.“

megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Megan je kazala kako u surovom svetu Holivuda nikad nisi dovoljno mršav, dovoljno lep, ali si i previše mršav i previše lep već sledećeg dana.

Sve se ipak promenilo kada je kasting direktor jednog dana konačno zaustavio Markl usred rečenice i kazao joj ono što je dugo čekala da čuje nakon toliko odbijanja: „Znajte da ste dovoljni”, prenosi Elle.com.

Sara Džesika Parker

Svi je pamtimo po ulozi Keri Bredšo u seriji "Seks i grad" od samog početka svoje karijere nailazila je predrasude zbog svog izgleda, ali to je nije sprečilo da ostvari glumačku karijeru. Magazin Maxim namenjen muškarcima svojevremeno ju je čak proglasio najmanje seksepilnom ženom svih vremena.

"Imam li veštačke grudi, Botoks i silikonske usne? Ne. Odgovaram li idealnima i standardima lepote tih muškaraca? Verovatno ne. Jesam li stvarno najneseksepilnija žena na svetu? To je na neki način bilo brutalno. Ali šta je mogu da uradim? Izgleda da jednostavno ne možeš zadovoljiti sve ljude", bio je na to Sarin komentar.

sara dzesika parker
MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Lea Mišel

Na početku svoje karijre, Leu je menadžer terao da operiše nos kako bi zadovoljila standarde Holivuda.

"Kada sam imala 25 godina sa majkom sam otišla da se nađem sa jednim menadžerom koji mi je rekao da ako prihvati da radi samnom, moram da uradim operaciju nosa. Moja majka je samo prokomentarisala da ni Barbara Strejsend nikada nije otišla na operaciju nosa, pa ni ja to neću uraditi", jasno je odbrusila Lea.

lea misel
Shutterstock 

Ket Denings

Ket je još jedna glumica kojoj su savetovali da se u potpunosti promeni ako planira da glumi. Ipak, ona nije želela da ih posluša.

"Kada sam počinjala na jednom kastingu su mi reli da treba da nabacim ten, sredim zube, ofarbam kosu i smršam. Hvala Bogu, nisam poslušala ni jedan savet", rekla je Ket.

ket denings
Instagram 

Selena Gomez

Selena Gomez je oduševila svoju publiku kada je priznala da joj stalno govore da nije dovoljno seksi ili da mora da se promeni da bi bila prihvaćena. 

„Moram vam reći, stalno mi govore da nisam dovoljno seksi, da nisam dovoljno kul, ili da sam ovo uradila, bila bih prihvaćena. Zato bih da vam kažem jednu stvar – svako od vas je stvoren da bude ono što jeste. To je ono što je tako privlačno i lepo. Molim vas da to ne zaboravite, čak i kad postane teško“, kazala je ona na jednom nastupu.

selena gomez
Instagram 

Vinona Rajder

Holivudska zvezda je jednom prilikom priznala da su joj stalno savetovali da odustane od sna da postane glumica dok je bila mlađa jer nije izgledala kako treba, tj. nije bila „dovoljno lepa“.

„Sećam se jednog posebnog perioda. Bila sam usred audicije i usred rečenice kada je direktor kastinga rekao – slušaj, mala, ne bi trebalo da budeš glumica, nisi dovoljno lepa, trebalo bi da se vratiš odakle si došla i da ideš u školu. Nemaš ono što je potrebno“, prisetila se Vinona za časopis Interview.

vinona rajder
Youtube 

Riz Viterspun

Oskarovka i zvezda ostvarenja Big Little Lies vodi svoju produkcijsku kompaniju kako bi podržala žene koje pokušavaju da se probiju u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

Govoreći o tome kako su je odbili kada se prvi put okušala u Holivudu, glumica je za magazin You rekla:

„Morate da budete koncentrisani i čvrsti jer je potreban uporan karakter da biste se nosili sa odbacivanjem. Kada sam prvi put došla ovde u Los Anđeles, sve što sam čula je bilo – ne, ne, nedovoljno visok, nedovoljno lep, nedovoljno pametan. Ali nije me bilo briga za njihovo mišljenje. Tvrdoglava sam“, poručila je Riz.

riz viterspun
Shutterstock 

Meril Strip

Meril Strip danas možda jeste jedna od živih legendi Holivuda, ali nije joj bilo lako na tom putu do velike slave. Često su joj govorili da nije dovoljno privlačna da ostvari svoje ambiciozne planove.

Jednom prilikom Meril je govorila o vrlo neprijatnoj audiciji kada je imala 26 godina na koju ju ju je pozvao sin legendarnog producenta Dina De Laurentisa da bi igrala u očevom rimejku King Konga.

meril strip
Shutterstock 

„Ušla sam i sin je sedeo tamo i bio je veoma uzbuđen što je doveo tu novu glumicu. Onda mu je otac rekao na italijanskom, ne znajući da ja znam italijanski – zašto si mi doveo ovu ružnu stvar. Bilo je to vrlo otrežnjujuće za mladu devojku poput mene“, rekla je ova višestruka oskarovka.

Kejt Vinslet

Još jedna oskarovka često je govorila o samopouzdanju i tome kako je odbijala da podlegne pritiscima Holivuda. Javno je pričala i o tome kako su joj zamerali da je previše krupna za Holivud.

kejt vinselt
Shutterstock 

„Kada sam imala 14 godina, učiteljica drame mi je rekla da će sve biti dobro ako se zadovoljim ulogama debele devojčice“, rekla je zvezda.

„Svaka mlada žena koju je nastavnik, prijatelj, čak i roditelj ikada sasekao, jednostavno ne treba da sluša ništa od toga jer sam to i ja uradila – nastavila sam i prevazišla sam svoje strahove i prebrodila nesigurnost.“

Nija Valdaros

Nija je trpela uvrede agenta koji joj je između ostalog rekao da nema karakter glumice.

Jedan od agenata sa kojim sam nekad radila rekao mi je: "Nisi dovoljno debela da bi bila karakterna glumica, ali nisi ni dovoljno lepa da bi bila glavna glumica. Osim toga nema uloga Grkinja".

Ja sam joj odgovorila da se slučajno ne usteže i da slobodno kaže sve što želi, a nakon toga me je otpustila", objasnila je Nija.

nija valdaros
Instagram