Glumicu Kejt Vinsletupoznali smo i zavoleli kroz film "Titanik", a njen talenat nagrađen je Oskarom zbog uloge u filmu "Čitač". I dok joj je karijera bila u usponu, ljubavni život, sa druge strane, dugo je bio na klimavim nogama. 

Glumica iz tri braka ima troje dece, a najstarija ćerka Mia, koju je dobila u braku sa filmskim rediteljem Timom Tripltonom, sada je krenula majčinim stopama. 

Iako ju je glumica godinama skrivala od paparaca, paparaci su nedavno uspeli da ih uslikaju tokom šetnje u Hempširu početkom ovog meseca.

Zapravo je to jedan od retkih trenutaka u kojem glumicu i ćerku možemo videti zajedno, ali i dobar povod da saznamo nešto više o Mii, koja je stasala u mladu ženu.

Mia je za oko paparacima zapala nakon njenog glumačkog debija i to u filmu "Shadows" Karla Lavanja, koji je premijerno prikazan u oktobru prošle godine. Javnosti je to prilika da prvi put vidi ćerku Kejt Vinslet od kako je bila beba. Glumica je Miu dobila 2000. godine, u braku s Džimom Trepltonom, od kojeg se razvela godinu dana kasnije.

Mii se njena debitantska uloga savršeno uklopila u planove. U decembru prošle godine rekla je za "Variety" kako nije mogla da veruje  koliko je imala sreće kada je dobila ulogu u filmu "Shadow", jer je to bio prvi film za koji je bila na audiciji. Radi se o psihološkom trileru koji je imao premijeru na filmskom festivalu u Rimu, a radnja je smeštena u postapokaliptični svet u kom ljudi moraju da izbjegavaju dnevno svetlo kako bi preživeli.

"Upravo sam završila školovanje, rešila se pakla ispita, osećala sam se uzbuđeno, nervozno i zapravo spremnom da započnem sa audicijama nadajući se da će mi se otvoriti prilike", bila je iskrena Mia.

Iako joj je mama glumica A liste, Mia je priznala da tokom odrastanja i nije baš provodila previše vremena na filmskim setovima.

"Odlazak na setove je uvek bila posebna poslastica. Sasvim je različito iskustvo kada se to događa vama, a ne samo nešto što se gleda s vremena na vreme. Stvarno razumem zašto je mama pokušala da nam ukaže koliko je to težak posao. U pravu je! Ali ja uživam u svakoj sekundi", objasnila je 20-godišnja glumica.

Kejt je u januaru ove godine izjavila kako još uvek nije pogledala "Shadows" jer je njena ćerka bila prilično nervozna u vezi toga da je njena porodica vidi u glumačkoj ulozi. Ali, nema ništa protiv da Mia krene njenim stopama, naprotiv.

"Najveća prednost za Miu je to što ne nosi moje prezime. Nisu imali pojma ko joj je mama", ispričala je Kate stranim medijima.

Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali kako u Mii prepoznaju mladu Kejt Vinslet

Nakon razvoda od Mijinog oca Kejt je od 2003. do 2011 godine bila u braku s rediteljem Semom Mendezom, s kojim je i dobila sina Džoa. Svoje najmlađe dete, sedmogodišnjeg sina Bera, dobila je sa suprugom Edvardom Abelom Smitom, s kojim se venčala 2012. godine.