Iako se mislilo da će mala Lilibet pomiriti "zaraćene" strane, odnosno, biti slamka spasa za narušen odnos između Harija i Megan i kraljevske porodice, to se nije dogodilo.

Nakon intervjua kod Opre Vinfri, Vojvoda i Vojvotkinja od Saseksa izneli su gomilu neistina, nisu se zaustavljali ni u mesecima koji su usledili, poredeći život na dvoru sa zoološkim vrtom.

Potom je usledilo i rođenje Lilibet, fama oko izbora imena, ali i pitanja da li će se Megan i Hari odreći titula ili ne.

Međutim, ukoliko je zaista tačna tvrdnja kraljevskih eksperata, tek sada do pomirenja neće doći, a razlog je krštenje male Lilibet.

Naime, kako prenosi The Sun, izvori bliski porodici tvrde da Hari i Megan ipak nemaju nameru da Lilibet Dajanu krste u Velikoj Britaniji kako je običaj sa kraljevskim bebama, već planiraju tajnu ceremoniju na kojoj će biti samo oni i sveštenik.

megan markl i pric hari
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Jednostavno ne žele da Elizabeta nadgleda venčanje", dodali su izvori bliski paru, a eksperti tvrde da je ovak onešto očekivano.

"Oni stvari rade na svoj način. Jednostavno ne žele svu tu famu koja se podigla kada su krstili malog Arčija", tvrdi Ričard Ficvilijam, jedan od eksperata za odnose u kraljevskoj porodici.

megan i hari planiraju krstenje u americi
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sa druge strane, nedavno su se pojavili navodi da je Hari izjavio da bi voleo da se Lilibet krsti na istom mestu gde i njen brat, ali samo ako okolnosti budu dozvoljavale.

Podsetimo, kada je Arči kršten, ceremoniji je prisustvovalo samo 22 najbližih ljudi, a Megan je odbila da se njenom sinu dodaju imena njegovih deda na kršetnju što je običaj.

Elizabeta tada nije prisustvovala što je navodno veoma uvredilo par, iako kraljica odavno ne dolazi na ovakve ceremonije, te ovog puta "oni ne žele da ona dođe, čak i ako je to želela".

kraljcia elizabeta nije bila na arcijevom krstenju
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Da li će na kraju mala Lilibet biti krštena u Britaniji ili ne, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno - strasti se u kraljevskoj porodici neće smiriti još neko duže vreme.