Novi dan, nova Hari-Megan drama. Nakon skandaloznog intervjua kod Opre Vinfri, nizali su se skandal za skandalom, a poslednji u nizu tiče se upravo malene Lilibet, rođene 4. juna koja je ime dobila po svojoj prabaki, kraljici Elizabeti.

Međutim, kako je devojčica došla na svet u vreme kada su njeni roditelji bili na ratnoj nozi sa kraljevskom porodicom, sve se više priča o njenom krštenju jer bi to moglo da stvori nove probleme.

Naime, Megan i Hari skrivaju od svih planove vezane za krštenje, a po mišljenju nekih izvora bliskih porodici, služba bi mogla da se održi za narednih nekoliko nedelja.

megan i hari kriju planove za krstenje
Shutterstock 

Međutim, baš iz razloga što su se Megan i Hari preselili u Ameriku, postavlja se pitanje da li će se krštenje održati tamo ili u Velikoj Britaniji.

"Ako odluče da to učine u SAD-u, nevoljno će sprečiti kraljicu da prisustvuje tome", prokomentarisala je DaniJela Elser, stručnjak za odnose u kraljevskoj porodici.

megan i hari pokusace da sprece kraljicu da dodje na krstenje
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Ako bi Saseksovi odlučili da se krštenje održi u Velikoj Britaniji, možda čak i u septembru kada se priča da će se i Hari i Megan vratiti u London, onda bi to moglo biti protumačeno kao ruka pomirenja nakon godinu dana prepiranja i sukoba", prokomentarisala je i istakla da bi boravak u Kaliforniji povodom krštenja mogao značiti još jedan nož u leđa, jer će tako namerno sprečiti kraljicu da dođe.

Inače, pored ove dve opcije, postoji i treća - da par odluči da preskoči krštenje. "Ali opet, i ovo bi se Njenom Veličanstvu činilo kao duboko nepoštovanje s obzirom na to da je ona poglavar Engleske crkve, kraljica sigurno ne bi bila zadovoljna ovim", rekla je Elserova.

Podsetimo, situacija u britanskoj kraljevskoj porodici napeta je više od godinu dana. U nedavnom intervjuu, princ Hari je otkrio da nije imao podršku porodice kada im je rekao za probleme sa mentalnim zdravljem.

princ hari otkrio je da ga porodica nije podrzala kad je imao probleme sa mentalnim zdravljem
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Njegova supruga Megan Markl progovorila je o sličnim iskustvima na dvoru. Kada je od kraljevske porodice zatražila da joj pruže stručnu pomoć jer je imala samoubilačke misli, odgovor suda nije joj išao u prilog.

megan markl imala je suicidalne misli
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 

Kao što se sada čini, princ Hari i njegova supruga nemaju nameru da zaustave takve izjave i napade na kraljevsku porodicu. A pošto princ Vilijam mesecima nije razgovarao sa svojim bratom, osim na sahrani njihovog dede, princa Filipa, navodno je zamolio bliske zajedničke prijatelje da razgovaraju sa Harijem i kažu mu da prestane da priča takve priče. Šta će se dogoditi u narednih nekoliko meseci, ostaje da se vidi.