Vojvoda od Saseksa vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi zajedno s bratom otkrio kip njihove majke, princeze Dajane. Bio je to drugi susret Harija i Vilijama od bombastičnog intervjua s Oprom Vinfri koji je dodatno poljuljao njihove ionako narušene odnose.

Prvi put braća su se srela u aprilu na sahrani princa Filipa. Prinčevi su na kratkoj ceremoniji u palati Kensington otkrili statuu princeze Dajane na dan njenog 60. rođendana.

Braća, koja su imala samo 15 i 12 godina kada im je majka smrtno stradala u automobilskoj nesreći 1997., govorom tela pokazali su kakva ih ljubav veže uprkos nesuglasicama.

princevi hari i vilijam oktivanje kipa dajani
Dominic Lipinski/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Stručnjak za neverbalnu komunikaciju Džudi Džejms tvrdi da je princ Haari pokušao da bude opušten, ali njegovu nervozu odala je jedna postupak, dok se Vilijam poneo poput pravog starijeg brata.

Staloženi Vilijam, prema čitaču usana, Hariju je rekao: "Važno je da statuu otkrijemo kako dolikuje." Dok su se kretali prema kipu, Vilijam je takođe rekao: "O, ovo izgleda sjajno', a Hari se nadovezao rekavši: "Spektakularno".

"Hari je nešto petljao sa svojim venčanim prstenom što je očito pokazatelj na to da svoju porodicu doživljava kao izvor utehe pod pritiskom", izjavila je Džejms za Mirror.

Naime, uz njega na ceremoniji nije bila Megan Markl kao ni njegova deca. Nije prvi put da je Hari viđen da dodiruje svoj venčani prsten u kraljevskim prigodama, a stručnjak smatra da to čini kada je 'pod pritiskom ili usamljen'.

princ hari i vilijam otkrivanje kipa dajani
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

"Njihov govor tela je bio gotovo identičan, bili su ogledalo jedan drugog što dokazuje njihovu duboku povezanost. Na trenutke nisu mogli da sakriju nervozu, a videlo se i da su vrlo oprezni jer su bili svesni će ljudi čitati njihov govor tela. Nije bilo razmene manjih, mrkih pogleda ili bilo čega sličnog', dodala je.

Posebno je, tvrdi, bio dirljiv trenutak kada su braća prvi put ugledala majčin kip. Usledio je mali trenutak razmišljanja, a potom je Hari pogledao prema Vilijamu.

"Bio je to njihov kratak, intimni trenutak, Hari je želeo da taj osećaj podeliti s bratom', zaključila Džudi Džejms.