Nekada su rođendani princeze Dajane prolazili ispod radara javnosti, baš onako kako je ona htela, ipak danas je to gotovo nemoguće.

Dajana bi 1. jula proslavila 60. rođendan, a to je ujedno i jedna od retkih prilika kada će svet ponovo videti njene obožavane sinove Vilijama i Harija zajedno.

Braća koja su zbog cele situacije oko Harijevog odlaska iz kraljevske porodice u proteklih godinu dana udaljenija nego ikada zajedno će biti na otkrivanju majčinog kipa u palati Kensington, gde su i odrasli.

Princeza Dajana bila je i ostala uzor mnogima zbog svog ponašanja i stava. Prava ikona stila, koju je obožavao celi svet, tragično je poginula 31. avgusta 1997. godine. Svoje rođendane je često provodila sama, a tako je i htela.

princeza dajana
Martin Keene / PA Images / Profimedia 

Uvek je više volela da slavi tuđe rođendane nego svoje, a govorila je kako su joj čestitke i buketi samo zadavali posla jer je svima odgovarala na poruke koje je dobijala.

Na svoj poslednji, 36. rođendan, samo do podne dobila je više od 300 čestitki i 70 buketa. Pevala je sama sebi "Srećan mi rođendan" svojim bliskim prijateljima na telefon.

U to vreme imala i brojne udvarače, a jedan od njih bio je američki milijarder i tajkun Tedi Frostman. Zaprosio ju je i godinama joj je na nedeljnom nivou slao bukete.

Govorilo se kako želi da mu bude supruga kako bi se mogao da se kandiduje za američkog predsednika, ali ona ga je odbila.

princeza dajana
Shuterstock 

Kada je saznao da je u vezi s Dodijem Fajedom, nazvao ju je i u šali joj rekao da će se baciti s mosta u Bruklinu.

Jedan od buketa na njen 36. rođendan stigao je i od Dejvida Tanga, preduzetnika iz Hong Konga koji je godinama bio prijatelj s njom i princom Čarlsom. Cveće je dobila i od Donalda Trampa kao i brojnih svetskih poznatih osoba koje su joj se u to vreme udvarale.