Prema najnovijim izveštajima koja su obavili britanski mediji, tamošnja policija je 2005. godine ispitala princa Čarlsa zbog smrti princeze Dajane, njegove bivše supruge, kada je morao ispričati i sve o svojoj navodnoj aferi s Tigi Leg-Burk.

Bivši šef Scotland Yarda John Stevens za Daily Mail ispričao je kako je razgovarao s Čarlsom o zapisima u Dajaninom dnevniku iz 1995. godine.

"Moj suprug planira automobilsku nesreću u kojoj ću stradati, kako će mi otkazati kočnice i kako ću zadobiti ozbiljnu povredu glave, i to da bi se on mogao venčati sa dadiljom Tigi, koja čuva Vilijama i Harija", napisala je Dajana i dodala da je Kamila, s kojom je Čarls danas u braku, samo mamac.

princeza dajana
Shuterstock 

Tigi, danas udata Pettifer, zaposlio je sam princ Čarls 1993. godine, nedugo nakon što su se on i Dajana razdvojili. Ona je Vilijama i Harija pratila na porodičnim odmorima i s njima stvorila vrlo blisku vezu, a obojica su 1999. godine bili gosti na njenom venčanju. Ona je pak 2018. godine bila na venčanju princa Harija i Megan Markl.

vencanje megan i hari
Shutterstock 

Tiggy se u središtu interesa javnosti našla nakon što se otkrilo kako je Dajana bila uverena da ima aferu s Čarlsom. On je ispitan 2003. godine u palati St. James kao svedok istrage nakon što je Dajanina beleška bila i javno objavljena.

"Na kraju je pokazao neverovatnu volju za saradnjom jer nije imao šta da sakrije", izjavio je Stevens za Daily Mail.

Dajanu je u aferu navodno uverio BBC-jev novinar Martin Bashir, koji joj je to sam istakao jednom prilikom, zbog čega je privatni tajni palate Sir Robert Fellowes pokrenuo i istragu.

princeza dajana
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ali nakon nekoliko meseci Scotland Yard je potvrdio da se Bashir neće suočiti s krivičnom prijavom zbog optužbi za lažiranje, ali Stevens je otvoreno iskazao žaljenje što on i njegove kolege nisu pre razgovarali s Bashirom.

"Da je tada postojala sumnja da je Bashir princezi Dajani izneo lažne podatke i dokumente, što je krivično delo, mi bismo to istražili. Stvarno bismo to učinili, ali sve je to tek nedavno izašlo u javnost, što je žalosno", izjavio je Stevens.