Sutra će se održati emotivan događaj za celu kraljevsku porodicu, posebno za braću Vilijama i Harija. S nestrpljenjem se iščekuje otkrivanje kipa pokojne princeze Dajane u Kensingtonskoj palati povodom njenog 60. rođendana.

Iako bi to trebao biti događaj koji će spojiti porodicu pa makar na taj trenutak, kod njih vlada nemir. Veruje se da bi ovo moglo pobuditi stare rane i pojačati tenzije između već posvađanih članova, posebno Vilijama i Harija.

Dok se pisalo o odsustvu Megan Markl i Kejt Midlton, izgleda da počast bivšoj supruzi neće odati ni princ Čarls.

princ carls
i-Images / Eyevine / Profimedia 

"Zaista mu je teško. Ovi trenuci mogu obnoviti stare rane i vraćaju mu uspomene sretne, tužne i žalosne', rekao je prijatelj princa Čarlsa za The Times i dodao da od smrti princeze Dajane smatra da je ta sećanja najbolje zadržati za sebe i sve prepustiti svojim sinovima.

Drugi izvor ranije je otkrio za The Sun kako je princ sasvim jasno rekao da ga neće biti na tom događaju jer ide u Škotsku.

"Nema planiranog sastanka između njih trojice. Čarls će to prepustiti sinovima', dodao je izvor.

princ hari i vilijam
POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Verovalo se da će se braća spojiti barem ovim povodom, ali ništa od toga. Princ Vilijam će kip pokojne majke obići u privatnom poseti sa suprugom i decom, a uoči službenog otkrivanja na kojem će mu se pridružiti brat. Uprkos tome, kip će obići odvojeno, a na isti način će održati i govore.

Podetimo, u prošli četvrtak naveče britanski princ Hari sam otputovao iz Los Anđelesa u London. Hari je otputovao sam, i tako prekinuo špekulacije da će sa sobom povesti i dvogodišnjeg sina Arčija.

Da ga na putu neće pratiti 39-godišnja supruga, Megan znalo se već ranije.

princ hari
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Upravo zbog činjenice da supruga nije s njim, britanski mediji pišu kako će 36-godišnji princ imati priliku da pokuša da izgladi odnos sa starijim bratom Vilijamom.

Zadnji put su bili zajedno u aprilu, na sahrani svog dede, princa Filipa. Tada su komunicirali, a upućeni su rekli da je u tome veliku ulogu imala Kejt Midlton za koju mnogi veruju da će i sada biti mirotvorac između dvojice braće čiji je odnos sve samo ne idealan.

kejt midlton princ vilijam i hari
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia