Ukoliko vam neko kaže Kiti Spenser, verovatno vam ime i prezime neće značiti ništa. Međutim, ako spomenemo da je u pitanju bratanica tragično nastradale princeze Dajane, garantujemo da ćete odmah uočiti sličnosti.

Zaptavo, može vam se učiniti da je ova devojka samo još jedno lepo lice koje je profitiralo i "probilo se" zahvaljujući vezama sa kraljevskom porodicom. Međutim, istina je da, kad se malo više zagrebe površina, Kiti daleko više od samo još jedne lepotice u nizu.

Pažnju javnosti skrenula je na sebe ponajviše nakon venčanja princa Harija i Megan Markl, kada su svi počeli da se raspituju o tada 27-godišnjoj lepotici koja je "ukrala šou". 

Međutim, iako je izbegavala medije, nije uspela da sačuva intimnost kad je u pitanju njen verenik. Zbog modnog tajkuna i razlike u godinama britanski mediji su veoma zainteresovani za njihov odnos.

kiti spenser i majkl luis
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naime, lepotica je u vezi sa italijanskim modnim tajkunom Majklom Luisom koji je od nje duplo stariji, a iako izbegava da objavljuje fotografije sa svojim dragim, i te kako voli da se pohvali prijateljstvo sa čuvenim dvojcem - Dolče i Gabanom, sa kojima uspešno sarađuje godinama.  

Veza s britanskim kraljevstvom

Kiti je prvo dijete Čarlsa Spensera (mlađeg brata princeze Dajane) i Viktorije Aitken. Iako nije krvno vezana za monarhiju, 30-godišnja lepotica je prva rođaka Dajaninih sinova, princa Vilijama i Harija, pa je tokom svih godina s njima ostala u veoma dobrim odnosima. To je potvrđeno i time što je ne samo ona, već i cela njena porodica bila pozvana na njegovo venčanje sa Megan Markl.  

Velika porodica

Čarls Spenser u braku s Viktorijom Aitken bio je osam godina, u kom su dobili četvoro dece. Ali on se raspao iste godine kada je preminula Čarlsova sestra, princeza Dajana.

Živeli su u Južnoafričkoj Republici, a nakon razvoda Čarls se vratio u Veliku Britaniju. Njihova deca su 30-godišnja Kiti, 28-godišnje bliznakinje Eliza i Katja, te 27-godišnji sin Luiz Frederik.

Čarls se 2001. godine ponovo oženio, ovog puta za Karolin Frod, s kojom je dobio 18-godišnjeg sina Edmunda i 15-godišnju ćerku Laru. Brak je potrajao šest godina, a onda je ponovo usledio razvod.

Nesrećni Spenser ljubav je ponovno potražio 2011. godine, kada je sudbonosno "da" rekao Karen Gordon, s kojom ima devetogodišnju ćerku Šarlot Dajanu. Par je i danas u braku.

Kiti je Čarlsovo najstarije dete kao i druga bratanica princeze Dajane.

kiti spenser
Shutterstock 

Studirala je psihologiju i političke nauke

Kiti je odrastala u Kejp Taunu, a nakon razvoda roditelja ostala je da živi s majkom u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je i upisala fakultet. Njen odabir bila je psihologija, političke nauke i engleska književnost. Diplomske studije završila je u Londonu pa je magistrirala na temu "Upravljanje luksuznim brendovima".

"Trenutno živim u Londonu. To se činilo kao logičan sled događaja. Obožavam da budem u tom gradu i mislim da je idealan za devojku u njenim 20-ima. Južnoafrička Republika je sjajno mesto za odrastanje i rano detinjstvo i srećna sam da sam imala tu priliku. Ipak, uvek sam se više osećala Britankom, a ovde je i mnogo moje familije", rekla je jednom prilikom Kiti.

Moda kao najveća ljubav

Iako njene studije nisu imale nikakve veze s modom, Kiti Spenser je završila u modnoj industriji, u kojoj je već postala vrlo ozbiljno ime. Ljubav prema modelingu nasledila je od svoje majke Viktorije, koja se takođe bavila manekenstvom.

kiti spenser
Shutterstock 

Kiti je osim skladnom figurom mnoge brendove osvojila svojim lepim licem, za koje neki tvrde da neodoljivo podseća na Dajanino. Tako je svestrana devojka nosila reviju za prestižnu kuću Dolče i Gabana i to prolećno-letnju kolekciju 2018. na Nedelji mode u Milanu.

Ali saradnja nije ostala samo na tome, već je bila i jedno od zaštitnih lica njihove kampanje. Nakon toga usledio je angažman za Bulgari, za čiju je liniju nakita postala i ambasador.

"Neverovatna je čast dobiti priliku raditi s jednim od najpoznatijih italijanskih brendova za nakit u svetu. Bulgari je oduvek bio sinonim za kreativnost, nasleđe, lepotu i glamur i zato sam veoma uzbuđena što sam i sama postala deo njihove porodice", rekla je za britansko izdanje Harpers Bazara mlada naslednica porodice Spenser.

Kada ne učestvuje na revijama ili ne snima kampanje, Kiti se skoro uvek može videti u prvim redovima na nedeljama mode širom sveta.

Telesna transformacija

kada pogledamo neke starije fotografije ledi Kiti, primetno je da je ranije bila daleko krupnija. Iako je priznala u nekim intervjuima da je isprva jesu pogađali komentari na račun fizičkog izgleda, kako kaže, nije želela da se time opterećuje. Tokom godina, Kiti je izgubila veliki broj kilograma i dovela svoju figuru do savršenstva. 

Obožava da putuje

Jedna od privilegija koja dolazi s kretanjem u modnim krugovima su i česta putovanja, koja avanturističkoj Kiti predstavljaju veliki užitak. Svojim pustolovinama po raznim delovima sveta ova lepa plavuša se hvali putem svog profila na Instagramu, na kojem je prati preko 524 hiljade ljudi.

"Cenim to što sam zahvaljujući modelingu svaki dan na novom mestu, dobijam lepu odeću i nakit i osećam se kao u bajci", objasnila je ova lepotica u svom intervjuu za Venity Fair. 

Bavi se humanitarnim radom

Pre dve godine, Kiti Spenser je imenovana jednom od ambasadorki dobrotvorne organizacije "Centerpoint" koja se fokusira na život beskućnika u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njen rođak, princ Vilijam takođe je aktivno uključen u delovanje iste organizacije, kao i princeza Dajana za vreme života.

Ljubavni život

Lepa Kiti krila je svoj ljubavni život ko zmija noge, te se o njemu nije znalo mnogo. Jedno vreme bila je u vezi sa italijanskim tajkunom Nikolom Baratierijem, koji iza sebe ima propali brak i troje dece. Međutim, Kiti i Nikolo raskinuli su 2016. godine, a njega su nakon toga povezivali s britanskom glumicom Elizabet Harli.

Kiti je sreću našla pored 32 godine starijeg milijardera Majkla Luisa. Iako je trebalo da se venčaju u Italiji prošle godine, sve je stavljeno na čekanje zbog trenutne. 

Ipak, paparaci su je nedavno uslikali u šetnji sa izabranikom, a na ruci se mogao videti raskošan prsten od "samo" 300.000 evra. 

Luis je inače i pet godina stariji od Kitinog oca, grofa Čarlsa Spensera. Ovaj tajkun rođen je u Južnoj Africi, a procenjuje se da je težak više od 80 miliona funti.

- Majkl je zaprosio Kiti neposredno pred Božić. Bila je u Kejptaunu za praznike i odmah je javila porodici novosti. Svi vole Majkla jer je, uprkos svom bogatstvu, veoma skroman i nenametljiv - rekli su medijima Kitini prijatelji. Više njenih fotografija pogledajte u galeriji:

printscreen/instagram, Printscreen instagram Pogledajte kako lepa Kiti Spenser danas izgleda.