Selin Cicek je šminkerka iz Australije koja je uspela da za samo šest meseci izgubi čak 40 kilograma. Sve je počelo kada je otišla na odmor u Tursku. Kada je putovala u inostranstvo u julu 2019, Selin je rekla da se nikada nije osećala toliko neprijatno u svojoj koži i upoređivala se sa drugim devojkama vitkijih figura. Tada je imala skoro 100 kilograma.

“Nikad nisam vežbala, jela sam šta sam htela i to je zaista uzelo danak na mom telu. Mnogo sam se ugojila u ranim dvadesetim”, rekla je Selin. 

Kada se vratila sa odmora, odlučila je da promeni sve od ishrane, do loših navika, krenula je i u teretanu i počela je da vežba šest dana u nedelji. Iz ishrane je izbacila sve štetne namirnice gazirana pića, brzu hranu, veštačke sokove, rafinisani šećer u potpunosti. Nakon toga počela je da primenjuje i autogafiju, pa je obroke imala od 12 do 20 sati, dok je pre i nakoh tog vremena pila samo tečnost.

Nisam se operisala i nisam pila tablete za mršavljenje , već sam izbacila mlečne proizvode i krenula na dijetu sa visokim udelom proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata”, rekla je.

Trening joj se sastojao od vežbi visokog intenziteta i kombinacije vežbi sa tegovima i kardio treninga. Trud se isplatio i u martu 2020. godine, posle šest meseci, došla je na kulažu od 58 kilograma.

“Počela sam da jedem hranu bogatu proteinima i zdravim ugljenim hidratima. Unosila oko 2.500 do 3.000 kalorija tri do četiri puta nedeljno na dan kada radim noge”, otkrila je Selin. Na pitanje kakav savet ima za druge žene koje žele da smršaju ona je rekla da je to težak i dugotrajan proces, ali krajnji rezultat je zadivljujug kako zbog izgleda tako i zbog zdravlja.

Biće teško, trebaće vremena, posvećenosti, odricanja i snage volje. Moraćete da gurate svoje telo do krajnjih granica, kao nikada pre ,ali na kraju kada dođete do svog cilja, obećavam vam, sve će to vredeti”, rekla je.

Kako je izgledala Selinina autofagija?

9-10 sati – popije dve kašike jabukovog sirćeta pomešane sa toplom limunovom vodom ujutru, da pomogne detoksikaciji i gubitku kilograma.

12 sati – proteinski šejk sa pola banane, jednom i po šoljicom ovsa, malo organskog meda i cimeta

15 sati – posle treninga, pojede salatu za ručak, recimo salatu od kinoe sa avokadom i fetom

17 sati – pojede međuobrok pre večere, recimo štapiće šargarepe i krastavca sa krekerima i humusom

19 sati – vegeterijanska večera sa puno zelenila, povrća, sočiva, pečurki i spanaća

20 sati – pojede neko voće sa jogurtom, a dan završava zelenim čajem