Bivši vozač princeze Dajane, Kolin Debut, otkrio je pravi razlog zbog kojeg je ona pre 24 godine bila u Parizu, a ne Londonu, gde je trebala da vrati puno ranije.

Princeza Dajana je u Parizu provela nekoliko dodatnih dana jer se u Velikoj Britaniji vodila žestoka kampanja protiv nje pošto je javno progovorila o nagaznim minama.

Ona je podigla prašine među britanskim političarima kada je napravila poziv u kojem je tražila zabranu mina, a upravo to ju je podstaklo da se što kasnije vrati kući.

Dajanu su napali britanski članovi političke partije, a uporedili su je sa starletama koje koriste mirovna pitanja za svoju promociju. Njen vozač ističe kako princeza ne bi bila u Parizu te kobne večeri da je na to nisu naterale njihove kritike.

princeza dajana
parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia 

36-godišnja princeza Dajana trebala je da se vrati u London 28. avgusta 1997. godine, ali se u poslednji trenutak predomislila.

"Nije se vratila u četvrtak kako je bilo planirano jer bi samo nastavi da je napadaju. Bila je jako uzrujana zbog svega. Kontaktirala nas je i rekla kako želi izbeći svu tu buku koja je čeka u Velikoj Britaniji. Rekla je da će se umesto u četvrtak vratiti za vikend. Da se vratila onoga dana kada je planirala, možda bi još uvek bila s nama", rekao je njen bivši vozač.

Princeza Dajana u Parizu je bila sa svojim tadašnjim dečkom Dodijem Al Fejedom, a tamo su otišli nakon zajedničkog odmora na njegovoj luksuznoj jahti. Oni su zajedno sa njihovim vozačem poginuli u strašnoj automobilskoj nesreći 31. avgusta 1997., a vest o njenoj smrti šokirala je svet.

princ čarls i princeza dajana
BRYN COLTON / Shutterstock Editorial / Profimedia