Stil princeze Dajane bio je a i dan danas je inspiracija pripadnica nežnijeg pola širom sveta. Princeza Dajana svojevremeno važila je za pravu modnu ikonu. Odmerenost i elegancija najbolje opisuju njen stil, koji ni danas, 24 godine nakon njene smrti, nije zaboravljen.

Uprkos činjenici da su njene snajke, Kejt Midlton i Megan Markl modne ikone današnjice svetski mediji složni su u konstataciji da određene kombinacije Ledi Dajane niko nikada neće nadmašiti. Društveni, ali pre svega modni uticaj princeze od Velsa i dalje je izuzetno prisutan, zbog čega je mnogo puta do sada proglašavana jednom od najuticajnijih žena ikada.

Njen garderober bio je ispunjen elegantnim kompletićima, ali i ležernijom odećom poput običnih majica, farmerki i sakoa u interesantnim bojama i dezenima. Svaku odevnu kombinaciju upotpunjavala je asesoarima i uvek donosila sve outfite elegantno, damski i sa stavom.

Kako bismo vas inspirisali da se i vi poigrate sa modnim detaljima, podsetićemo se nekoliko najupečetljivijih outfita princeze koja nas je prerano napustila.

Vanvremensko odelo

Za događaje u službi kraljevstva, ali neretko i van njih, Dajana je birala damska odela sačinjena od suknji uz telo i elegantnih, kratko sečenih sakoa. Ovakve stilske kombinacije dopunjavala je bisernim ogrlicama, zlatnim detaljima, kao i sunčanim naočarima.

Kraljevska ljubičasta

Princeza Dajana svoju vitku figuru nije skrivala od očiju javnosti. Ipak, i u tome je bila vrlo odmerena. Kada bi odlučila da pokaže svoje vitke noge, radila je to sa ukusom. Njeni odabiri nisu bili očekivani i uvek je umela da iznenadi svoje fanove. Volela je jarke boje, a naročito ljubičastu koja važi za kraljevsku nijansu. Jednostavan kroj haljina kombinovala je sa interesantnim sandalama i torbama.

Udobnost pre svega

Prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza, princeza je najradije birala udobnost farmerki. Ovaj, i dalje vrlo aktuelan modni komad, Dajana je uparivala sa oversize sakoima, baletankama i jednostavnim, belim majicama. Danas ovakav outfit možemo videti na svim modno osvešćenim ženama.

Šešir kao omiljeni asesoar

Modni dodatak kom je princeza Dajana, kao i većina kraljevske porodice, bila verna je šeširu. Haljine ili odela volela je da uskadi sa interesantnim asesoarom na glavi i tako kroz modu pokaže svoju razigranost, ali i ozbiljnost.

Dezen koji ne izlazi iz mode

Princeza Dajana je obožavala da eksperimentiše sa različitim dezenima, a jedan od omiljenih bili su joj karirani šabloni. Njih je kombinovala sa belom košuljom, mokasinama i puloverom u jarkoj boji.

Atraktivne haljine

Lejdi Di bila je poznata po odmerenosti i minimalističkom stilu, pa su takve bile i njene elegantne kombinacije. Uvek se odlučivala za svedenost i odmereni seksepil, a takva je bila i njena čuvena "osvetnička haljina", koja je jedan od najslikanijih i najkomentarisanijih komada odeće ikada.