Bivša glumica i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl donela je na svet drugo dete, devojčicu tešku 3 kilograma i 220 grama, kojoj su dali ime Lilibet "Lili" Dajana Mountbaten-Vindsor, po prabaki Elizabeti i pokojnoj Ledi Dajani.

Međutim, još pre samog porođaja strani mediji pisali su kako će njihova ćerka biti ta koja će promeniti istoriju kraljevske porodice.

"Hari i Megan već su ušli u istoriju zbog svega što su učinili, a što niko u porodici nije ranije. Njihova ćerka će verovatno da krene tim putem i da ruši barijere", rekao je za strane medije stručnjak za kraljevsku porodicu.

Navodi kako je moguće da kraljevski par neće odabrati titulu za svoju devojčicu, baš kao što to nisu učinili kada se rodio njihov sin Arči. Strani mediji pišu kako bi joj eventualno mogli da joj daju titulu 'Ledi'.

megan markl princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Zbog toga su već ranije krenula nagađanja kako bi ćerkici mogli da daju ime Dajana kako bi mogli da je oslovljavaju s Ledi Di, poput Harijeve mame.

Ćerka Harija i Megan biće posebna i po tome što će biti prva kraljevska beba koja nije rođena u Velikoj Britaniji. Kako se Megan porodila u Kaliforniji, njihova devojčica će automatski postati američka državljanka.

Inače, Megan je svojevremeno odlučila da će otkazati "baby shower" zabavu, koja je zamišljena kao zabava u organizaciji buduće mame ili njenih prijateljica kako bi se sam dolazak bebe proslavio, što inače pripadnici kraljevske porodice ne praktikuju.

Isprva je želela raskošnu zabavu kako bi proslavila dolazak ćerke, ali do toga ipak nije došlo, ponajviše zbog zbog pandemije, te takvo slavlje nije prikladno.

megan markl
Youtube 

"Smatra kako veliki "baby shower" s gomilom poklona sada nije u redu. Postoji previše svađa u svetu da bi se takve stvari organizovale", rekao je izvor za strane medije.

Podsetimo, iako su postojali navodi da će se Megan poroditi u drugoj polovini juna, te da će porođaj biti kod kuće, vojvotkinja je devojčicu donela na svet u bolnici Santa Barbara Kotidž u Santa Barbari, u Kaliforniji, a par je vest saopštio tek danas iako je porođaj zapravo bio u petak, 4. juna.

I mama i beba su dobro, a da li će malena lili zaista promeniti istoriju, ostaje da vidimo.