Princ Hare je priznao Opri u intervjuu koji će biti emitovan kroz pet epizoda pod naslovom "The Me You Can't See" da je Megan imala suicidne misli i to kada je bila u poodmakloj trudnoći sa Arčijem. Sprečila ju je samo pomisao šta će biti sa njim ako "izgubi još jednu važnu ženu u svom životu!"

Na putu ka Rojal Ambert holu gde su imali obavezu da se pojave na nekom događaju. Megan mu je detaljno ispričala kako je nameravala da okonča svoj život što je on uporedio sa onim što se događalo 1997. godine, u poslednjim nedeljama života njegove majke Dajane.

"Kada mi je Megan rekla šta namerava da uradi rekla mi je i da je odustala samo zato što nije htela da dozvoli da izgubim još jednu ženu u svom život. Moju majku su oterali u smrt dok je bila u vezi sa nekim čija koža nije bila bela. I vidite šta se desilo. I sve se to ponavlja sada i trag vodi do istih ljudi, isti model, ista industrija stoji iza toga i oni neće stati dok Megan ne bude mrtva", rekao je Hari koji nije nikog imenovao, ali je jasno da misli na britansku žutu štampu.

Hari je govorio i o tome kako je obilno koristio i drogu i alkohol kako bi se nosio sa tugom zbg smrti majke, princeze Dajane kao i da mu je boravak u Londonu bio okidač za anksioznost jer i dalje može da čuje "bat konja koji su nosili kovčeg njegovae majke na sahranu". Rekao je da je više od četiri godine išao na terapije.

Hari je za svoju mamu rekao: "Voleo bih da je mogla da upozna Megan. Voleo bih da je u blizini Arčija.

megan markl, princ hari
Shutterstock 

Jedna od prvih reči koje je rekao mali Arči. Osim mama i tata, bila je i reč baka. "Baka Dajana, to je bila najslađa stvar, ali istovremeno me je učinila veoma tužnim", rekao je Hari.

Princ je pričao i o tome kako je bilo odrastanje uz princa Čarlsa.

"Otac je umeo da mi kaže, kada sam bio mlađi, i meni i Vilijamu: "Tako je bilo meni, tako će biti i vama", svaki put kada bi nam bilo teško. Ali to nema nikakvog smisla. Samo zato što je on patio, ne znači da i mi, deca moramo da patimo. Zapravo, upravo suprotno. Ako si ti patio, onda uradiš sve što je u tvojoj moći da tvoja deca ne pate", rekao je Hari.

Kako je dodao, odlučio je prekine taj začarani krug i da ne žali što se odvojio od porodice i preselio u Ameriku sa suprugom.

princ hari
AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia