Princ Hari i njegova supruga Megan Markl pre godinu i po dana odselili su se iz Velike Britanije u Ameriku gde trenutno žive sa svojih dvoje dece, dvogodišnjim Arčijem i jednomesečnom Lilibet Lili Dajanom.

U nekoliko navrata Hari je dolazio u posetu kraljevskoj porodici, poslednji put pre nekoliko dana na otkrivanje spomenika njegovoj i Vilijamovoj majci, princezi Dajani povodom obeležavanja 60. godišnjice njenog rođenja. 

Kraljevski stručnjaci sada se pitaju hoće li možda doći trenutak u kojem će Hari poželeti da se zauvek vrati u rodnu zemlju.

princ hari
AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Prema kraljevskom autoru Dunkanu Larkombu, čini se da je princ i dalje u fazi sreće i zadovoljstva zbog odluke o tome da se s porodicom preseli u SAD, ali tome bi uskoro mogao da dođe kraj.

"Čini se da Hari i Megan misle da mogu da žive između dva sveta, sveta kraljevske porodice i američkih slavnih osoba. Hari sada voli američki život, još uvek je u fazi medenog meseca", objasnio je Dankan.

Ipak, dodao je kako smatra da će ga nedavni događaji unutar kraljevske porodice naterati da se preispita.

Podsetio je i na prinčevu izjavu o tome kako se osećao nakon što je s Megan doneo odluku o preseljenju, navodeći da nije imao nameru, ali je morao kako bi zaštitio porodicu i svoje mentalno zdravlje.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Inače, Daily Mail nedavno je izvestio kako palata planira da u septembru održi veći, ambiciozniji događaj, u kojem bi privukli donore za humanitarne organizacije kojima se bave, a sve povodom prošlonedeljnog otkrivanja spomenika u čast tragično preminule princeze Dajane.

Kako je svečani događaj, zbog pandemije koronavirusa, morao biti održan samo uz prisustvo najužih članova porodice, izostao je humanitarni deo večeri s donorima.

Upravo zbog toga, pojasnio je izvor za navedeni medij, Hari bi za nekoliko meseci trebao ponovno da dođe u Veliku Britaniju, a onda bi društvo trebala da mu pravi supruga.