Pric Hari i Megan Mark početkom juna postali su roditelji još jednog deteta - ćerkice Lilibet Dajane.

Iako se mislilo da će nova beba u kraljevskoj porodici zakopati ratne sekire, to se nije desilo. Naprotiv.

Ne samo da se šuškalo da će malena Lilibet ostati bez titule, već je morala da čeka čak 7 nedelja da bude uvrštena u red za nasledstvo, dok je njen stariji brat Arči bio na listi već posle nedelju dana.

Baš povodom ove priče pre nekoliko dana o tome se oglasio engleski voditelj Kris Šip dok je gostovao na Royal Rota podcastu, a prenosi Mirror.

kris sip prokomentarisao je cinjenicu da je lilibet morala da ceka 7 nedelja da bude u redu za nasledstvo
printscreen/instagram 

- Moram da se zapitam zašto im trebalo toliko dugo. Moraju samo započeti novi odlomak i promeniti broj, sigurno su to radili ranije. Ako ništa, uradili su to za Arčija - izjavio je Šip.

Dva dana nakon tih izjava, koje su skrenule pažnju medija na službenoj stranici kraljevske porodice Royal.uk, Lilibet je dodata na listu.

lilibet je uvrscena u red za nasledstvo
printscreen/Royal.uk 

Na listi se nalazi na 8. mestu, iza svog starijeg brata Arčija, oca, dede princa Čarlsa (72), kao i strica, princa Vilijama (39) i njegove dece. U slučaju da Vilijam dobije još dece ili ako njegova deca postanu roditelji, Hari, Arči i Lili će "pasti" na niže brojke.

Zadnje promene u zakonu o nasleđivanju uvedene su 2013. godine, a stupile su na snagu 2015, a odnose se na svu decu rođenu nakon 28. oktobra 2011. godine. Tom promenom ukinulo se prvenstvo muških naslednika, te se sada kraljevska deca ređaju prema datumima rođenja.

Nakon svega, čini se da će se Hari možda vratiti u Britaniju, iako je tvrdio da mu je svaki povratak težak, te da se mora suočiti sa traumama.

Ranije ove godine počeo je sa radom u kompaniji BetterUp, koja se fokusira na mentalno zdravlje. Kompanija planira proširiti svoje delovanje i u Ujedinjeno Kraljevstvo te im je Hari "od velike pomoći", prenosi People.

princ hari radi za kompaniju betterup
AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Još nije poznato kad će se Hari vratiti u London, jer su on i Megan još uvek na porodiljskom. Ove godine Hari se vratio u London samo dva puta: zbog sahrane dede, princa Filipa i kako bi sa bratom otkrio skulpturu u čast njihove majke princeze Dajane.