Megan Markl i princ Hari započeli su svoju trodnevnu posetu Njujorku i World Trade Centru, što je ujedno i njihovo prvo službeno pojavljivanje u javnosti otkako su napustili kraljevsku porodicu.

Dobro poznati par pojavio se ispred World Trade Centra, odeveni u tamnu odeću, ciljano odabranu kako bi izrazili žalost za žrtvama koje su poginule u terorističkom napadu na Bliznakinje 11. septembra 2001. godine.

Megan je nosila elegantne teget pantalone, majicu i kaput, a sve je to uskladila s visokim potpeticama, dok je Hari nosio klasično crno odelo s kravatom.

megan markl i princ hari u njujorku
SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Obzirom da je ovo službena poseta, nisu poveli svoju su decu dvogodišnjeg Arčija i tromesečnu Lilibet.

Gradonačelnik Blasio se pohvalio susretom na društvenim mrežama i naglasio kako su Megan i Hari svojim dolaskom odali počast žrtvama 11. septembra.

"Tragedija 11. septembra dotakla je ceo svet, a oseća se i dana. Čast nam je biti s princom Harijem i vojvotkinjom Megan na One World Observatory-ju", zaključio je Blasio.

megan markl i princ hari
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Obzirom da bi u SAD-u, nakon 18 meseci, trebala da se ukine zabrana putovanja koju je odredio bivši predsednik Donald Tramp, Megan i Hari planiraju svoju posetu Engleskoj i kraljici Elizabeti.

To putovanje bi, za razliku od ovog, bila privatna porodična poseta obzirom da kraljica Elizabeta još uvek nije upoznala svoju praunuku Lilibet, a i retko viđa svog unuka Harija.

Šuška se da bi Megan i Hari trebali da krste ćerku Lilibet u Engleskoj, kao i njenog starijeg brata Arčija (2), ali se čini kako Megan ipak neće to dopustiti.