Megan Markla i princ Hari postali su roditelji male Lilibet "Lili" Dajana Mountbaten-Vindsor u petak 4. juna i ne mogu da sakriju svoje oduševljenje.

Jedva su čekali da stignu u svoj dom da maleni Arči upozna sestru, ali i da je predstave kraljevskoj porodici posebno kraljici Elizabeti.

Izvori bliski kraljevskoj porodici i mladim roditeljima za magazin People su rekli da je kraljica imenakinju upoznala u video pozivu. “Bili su uzbuđeni i jedva su čekali da podele vesti o rođenju još jedne bebe”, kažu insajderi.

Javnost je iznenadio podatak da je par vest o porođaju skrivao čak dva dana što, između ostalog, krši običaje kraljevske porodice.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Takođe vest o upoznavanju Elizabete sa svojim 11. praunučetom dolazi nakon glasina da kraljica nije srećna zbog izbora imena za Harijevo i Meganino dete.

Prema izjavi koju je objavio par, Lili je nazvana i po svojoj prabaki kraljici Elizabeti, i po pokojnoj baki, princezi Dajani:

"Lili je ime dobila po svojoj prabaki, Njenom Veličanstvu Kraljici, čiji je porodični nadimak Lilibet. Njeno srednje ime, Dajana, izabrano je u čast njene voljene pokojne bake, princeze od Velsa".

Lilibet je inače vrlo privatan nadimak engleske kraljice kojim su je zvlai samo najuži članovi porodice. Tako ju je još kad je bila devojčica zvao njen otac kralj Džordž jer nije mogla lepo da kaže svoje ime, a potom ju je tako sve do smrti zvao princ Filip.

kraljica elizabeta
Shutterstock 

Mnogi su ovaj postupak davanja imena po kraljici mnogi protumačili kao pokušaj Harija i Megan da izglade stvari sa kraljevskom porodicom nakon skandala sa nedavnim intervjuom koji je par dao Opri Vinfri, kao i toga što su se preselili u Ameriku.