Bivša glumica i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl donela je na svet drugo dete, devojčicu kojoj su dali ime Lilibet "Lili" Dajana Mountbaten-Vindsor.

Povodom srećne vesti oglasili su se Harijev brat Princ Vilijam i njegova supruga vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Njih dvoje ne kriju da su oduševljeni rođenjem malene Lili a svoje čestitke su podelili i na svom nalogu na Tviteru.

“Čestitamo Hariju, Megan i Arčiju”, napisali su u saopštenju. Čestitke su uputili i princ od Velsa i Harijev otac Čarls i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvela.

Čestitamo Hariju, Megan i Arčiju na rođenju Lilibet Dajane, želimo im sve najbolje u ovom posebnom trenutku”.

Prethodno je i prabaka kraljica Elizabeta u zajedničkoj izjavi poželela dobrodišlicu i čestitala unuku princu Hariju.

Čestitamo vojvodi i vojvotkinji od Saseksa na rođenju Lilibet. Kraljica, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvela i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža presrećni su zbog vesti. Lilibet je 11. praunuče Njenog visočanstva", stajalo je u saopštenju.

megan markl princ hari kraljica elizabeta
John Stillwell / AFP / Profimedia 

Izvori magazina US weekly kažu da su Vilijam i Kejt poslali poklon za Lilibet čim su čuli novosti. Članovi kraljevske porodice se nisu videli od marta 2020, kada su Hari i Megan otputovali za Kaliforniju.

Ipak, Hari je u aprilu ove godine video rodbinu kada je došao na sahranu princa Filipa. Vest o rođenju ćerkice čekala je da bude javno saopštena dva dana dok se Megan nije vratila kući sa bebom.

megan markl
Youtube 

Podsetimo, Megan Markl porodila se u petak, a srećni rodutelji su radosnu vest objavili sutradan.

"Sa velikom radošću princ Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, pozdravljaju svoju ćerku Lilibet "Lili" Dajanu Mountbaten-Vindsor.

Lili je rođena u petak, 4. juna u 11:40 brigom lekara i osoblja u bolnici Santa Barbara Kotidž u Santa Barbari, Kalifornija", stoji u zvaničnom saopštenju, čime se potvrdilo da je vojvotkinja ipak morala u bolnicu, odnosno, da se nije porodila kod kuće kako se takođe pričalo.

megan markl i princ hari sa detetom
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prema izjavi koju je objavio par, Lili je nazvana i po svojoj prabaki kraljici Elizabeti, i po pokojnoj baki, princezi Dajani: "Lili je ime dobila po svojoj prabaki, Njenom Veličanstvu Kraljici, čiji je porodični nadimak Lilibet.

Njeno srednje ime, Dajana, izabrano je u čast njene voljene pokojne bake, princeze od Velsa".