Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i princ Hari u nedelju su objavili srećnu vest. Na svet je stigla njihova devojčica koju su nazvali Lilibet "Lili" Dajana Mountbaten-Vindsor.

Javnost je iznenadio podatak da je par vest o porođaju skrivao čak dva dana što, između ostalog, krši običaje kraljevske porodice.

Iako im slava u poslednje vreme, prema pisanju stranih medija, rapidno pada, brojni obožavatelji i dalje nestrpljivo čekaju svaki detalj oko, kako kažu, porođaja godine.

Bivša glumica na svet je donela devojčicu u Santa Barbara Cottage Hospital, jednoj od najpoznatijih, ali i najstarijih bolnica na tom području.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ova bolnica udaljena je samo desetak minuta vožnje automobilom od doma slavnog para pa je i to jedan od razloga zašto su odabrali baš tu bolnicu.

Kako piše Daily Mail, bolnica u Kaliforniji, porođaj prirodnim putem se naplaćuje oko 11 hiljada evra, a porođaj carskim rezom dvostruko je skuplji, 23 hiljade.

bolnica megan markl
SBCH/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Cena porođaja u bolnici Portland, gde je Megan pre dve godine rodila sina, iznosi gotovo više od 25 hiljada evra, a u istoj bolnici porodile su i druge poznate mame, kao što je modna dizajnerka Viktorija Bekam (45).

Ovo je jedna od najluksuznijih bolnica u Velikoj Britaniji, a uz prostrane apartmane sa dnevnim sobama mogu da se se pronađu i hladnjaci puni šampanjca.

Pacijentkinje mogu ida izaberu ginekologa po želji a lekari i medicinske sestre su im non-stop na raspolaganju. Svako dodatno noćenje u bolnici košta oko 1.500 evra.

megan markl
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Strani mediji pišu i kako se žene u ovoj bolnici osećaju kao na godišnjem odmoru. U svakoj sobi nalazi se WiFi, televizija, a buduće majke mogu u bilo koje doba dana da naruče hranu s jelovnika koja im se poslužuje u sobi.

U bolnicama se nalaze i udobni trosedi koji su namenjeni očevima koje dolaze u pratnju svojim partnerkama.

Meganina i Harijeva ćerka Lilibet Dajana Mauntbaten-Vindzor je prva američka državljanka, koja je svojim rođenjem, već postala kandidat za britanski tron. Kako pišu britanski mediji, Lilbet će imati dvojno državljanstvo, američko i britansko.

megan markl i princ hari
Paul Grover/Daily Telegraph / PA Images / Profimedia