Intervju koji je Opra Vinfri uradila sa princem Harijem i Megan Markl okarakterisan je kao intervju veka i to s punim pravom. Naime, on je do sada pogledan preko 49 miliona puta.

Prašina se konačno slegla i došao je trenutak da se svedu računi - kome je ovaj razgovor pomogao, ko je profitirao, a ko izgubio? 

Brojke nesumnjivo pokazuju da je, što se gledanosti tiče, ovo drugi najznačajniji TV događaj ove godine - prvo mesto zauzima finale serije "Na dužnosti".

Iako su društvene mreže i reakcije njihovih korisnika odavale utisak da je narod na strani Megan i Harija, brojke pokazuju frugačije. Naime, njihov rejting je u padu, a odobravanje publike na najnižem nivou otkada se njihova popularnos meri.

Ipak, to ne znači da je popularnost pripadnika kraljevske porodice neokrnjena, jer ništa bolje nije prošao ni princ Čarls, sudeći po brojkama koje iznosi tortoisemedia.com. Što se tiče ostalih pripadnika kraljevske porodice, njihova popularnost ostala je na istom nivou.

Intervju je izazvao burne i oprečne reakcije u Americi i Engleskoj. U Engleskoj je dočekan "na nož" i gledaoci su stekli utisak da je bio neprimeren, dok se američki gledaoci ne slažu sa tim sudom.

I tako se još jednom pokazalo ono što publika stalno zaboravlja - društvene mreže nisu potpuno tačno ogledalo javnog mnjenja, naprotiv, one često pokazuju potpuno iskrivljenu sliku sveta van interneta.

Tako su društvene mreže bile pune podrške i odobravanja za Megan i Harija. Međutim, kada se prašina slegla i kada su se izmerile prave brojke pokazalo se da su na gubitku oni za koje se najviše navijalo - Megan i Hari, dok je jedini gubitnik sa druge, "protivničke" strane princ Čarls.