Anđela Levin je tokom gostovanja u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" izjavila se kraljica neće dopasti potez na koji su se odlučili princ Hari i Megan Markl. Naime, Megan se porodila u petak i na svet donela ćerku kojoj su dali ime Lilibet "Lili" Dajana.

Lilibet je inače poseban i privatan nadimak kraljice Elizabete, te Anđela tvrdi da će njeno visočanstvo ovu odluku videti kao lukav potez, dok drugi smatraju da je ovaj omaž kraljici zapravo maslinova grančica monarhiji posle "bombi istine" uključujući optužbe na račun rasizma.

Pirs Morgan, koji je poznat kao veliki kritičar Harija i Megan i koji je dao otkaz emisiji "Dobro jutro, Britanijo" posle tvrdnji da nije verovao ni reč koju je Megan izgovorila u intervjuu kod Opre, rekao je da je dati ovo ime "ironično imajući u vidu gomilu đubreta koju je par sručio na kraljevsku porodicu i monarhiju".

Nadimak Lilibet je kraljici dao kralj Džordž V jer Elizabeta kao mala nije mogla da izgovori pravilno svoje ime. Njen pokojni muž ga je kasnije koristio sve do smrti.

kraljica elizabeta
Shutterstock 

Upitana da li će kraljica biti srećna zbog izbora imena, Anđela Levin prognozira da neće, "pogotovo ne nakon svega što se dogodilo, mislim da je ona baš nesrećna. Ne mislim da je ovo bila dobra ideja. Mislim da je vrlo nepristojan potez prema kraljici".

"To je vrlo privatan nadimak", rekla je.

"Tako ju je zvao muž, koji je nedavno umro. Princ Čarl se nikada ne bi usudio da majku oslovi sa Lilibet. On sam taj nadimak nikada nije koristio. To je bilo specijalno ime, posebno za vojvodu od Edinburga", dodala je Anđela.

princ hari, megan markl
Paul Grover/Daily Telegraph / PA Images / Profimedia 

Lilibet, koja je osma u redu za kraljevski tron, rođena je u privatnoj bolnici u Santa Barbari u kojoj porođaji koštaju oko do 23.000 evra.

Puno ime devojčice koja je došla na svet u petak u 11:40 glasi Lilibet Lili Dajana Mauntbaten-Vindzor, a srednje ime odabrano je u čast njene pokojne bake - princeze Dajane. Lilibet je 11. praunuče kraljice Elizabete, a prva je beba rođena u kraljevskoj porodici od smrti princa Filipa u aprilu ove godine.

Shuterstock, Shutterstock princ Hari i Megan Markl decu odgajaju daleko od kraljevskih pravila