U novoj verziji knjige o Megan Markl, između ostalog govori se i o "tajnom kodu" zbog kojeg je vojvotkinja od Saseksa posumnjala da je kraljevska institucija bila protiv nje.

Knjiga Endrua Mortona pod nazivom "Megan: Holivudska princeza" originalno je objavljena 2018., a za novo izdanje u nju je dodato šesto novih poglavlja koja se bave kratkim periodom koji je Megan provela s kraljevskom porodicom pre nego što se par odvojio i odselio u SAD.

Nova poglavlja govore o Meganinom odnosu sa Kejt Midlton, opisuju šta se događalo pre venčanja Megan i Harija, kao i navode kako su njeni postupci zbunili neke članove kraljevske porodice, kao na primer princa Vilijama.

Autor knjige Morton poslednji je u nizu stručnjaka za kraljevsku porodicu koji tvrdi da je Megan i Harija uzrujala fotografija kraljičinih naslednika.

Naime, početkom 2020. godine, kraljevska porodica objavila je fotografiju na kojoj kraljica pozira s Čarlsom, Viljamom i princem Džordžom.

megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Megan i Hari su, kako se navodi u knjizi, ovu fotku shvatili kao "neizgovoreni kod" o njihovoj kraljevskoj budućnosti, te su posumnjali da se "cela kraljevska institucija urotila protiv njih", piše Story.hr

Pažnju obožavatelja posebno je privukao i deo koji se bavi odnosom Megan i Kejt. Iako su se mnogi nadali da će njih dve postati prijateljice, bilo je puno insajderskih izveštaja o tenzijama između njih, a neki izvori bliski kraljevskoj porodici su zaključili da su "jednostavno previše različite".

megan markl i kejt midlton
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Knjiga tvrdi da Kejt "nije imala previše interesovanja" za upoznavanje i povezivanje s Megan budući da je u periodu koji je prethodio venčanju princa Harija prolazila kroz veoma tešku trudnoću s princem Luisom.

Morton piše kako je Megan, usprkos tome što su se sukobile, Kejt poklonila narukvicu da bi joj zahvalila za pomoć u pripremi venčanja.

Shuterstock, Shutterstock princ Hari i Megan Markl decu odgajaju daleko od kraljevskih pravila

Spominje se i kako je Megan imala napade besa zbog toga što tijara koju je želela da nosi nije bila dostupna, kao i da joj je kraljica hladno spustila rekavši da će Megan dobiti tijaru koju dobije.

Kraljičin odgovor je navodno razbesnio princa Harija koji je rekao: "Šta Megan želi, Megan i dobije", što ni malo nije pomoglo reputaciji njegove supruge.