Ko bi pomislio da bi jedna dobrotvorna studentska modna revija mogla biti ključan trenutak u britanskoj istoriji?

Ipak, kad se Kejt Midlton na modnoj pisti na Univerzitetu St Andrews pojavila u prozirnoj crnoj haljini, princ Vilijam je rekao: "Vau, ona je bomba!".

Tada se sve promenilo među njima. Do kraja večeri blisko prijateljstvo pretvorilo se u romansu, a Kejt i Vilijam učinili su prve korake na svom putu prema kraljevskom tronu, piše The Sun.

Vilijam je tada važio za najpoželjnijeg britanskog neženju, a krasio ga je sinonim neuhvatljivog. Kejt ga je očarala kad se pojavila na modnoj pisti u prozirnoj crnoj haljini. Iako su je njegovi prijatelju u početku ismevali, Vilijam je ostao dosledan odluci da ostane sa Kejt.

kejt midlton u providnoj haljini
Malcolm Clarke / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Revija je bila ključna u promeni dinamike njihove veze. Par se upoznao pre 20 godina kada su zajedno pohađali najstariji škotski fakultet. Ne samo da su oboje studirali istoriju umetnosti, već su i živeli u istim domovima, u rezidenciji sv. Salvatora.

Povezali su ih isti interesi

Postepeno je njihovo prijateljstvo procvetalo zbog zajedničkih interesa. Oboje su odrasli u ruralnom okruženju: Kate u selu Berkširu, a Vilijam na očevom imanju Hajgrou u Gloučesteširu.

Delili su ljubav prema selu što je uvet za uklapanje u kraljevsku porodici, a povezala ih je i ljubav prema sportu.

Mike Egerton / PA Images / Profimedia, CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia Kejt Midlton i princ Vilijam upoznali su se na fakultetu, a spojila su ih ista interesovanja.

Kao studenti u Sv. Andruza često su zajedno plivali na univerzitetskom bazenu ili odlazili na ranojutarnje trčanje pre predavanja. Marljiva studentkinja Kejt pomogla bi Vilijamu kad bi izostao s nastave dopuštajući mu da prepiše njene beške.

Ona je za njega uvek bila tu kada je najviše trebao utehu i savet, a čak ga je i branila od paparaca.