Netfliksova hit serija "Squid Game" otkako je počela da se prikazuje za kratko vreme je stekla ogromnu publiku širom sveta.

Mnogi nisu bili u stanju da pogledaju ni prvu epozodu do kraja, a čini se da je najviše pažnje privukao lik Kang Sae-Byeok (igračice 067), mlade devojke iz Severne Koreje, koja je kao izbeglica ostala bez članova porodice i priključila se igri kako bi mogla da plati njihov pronalazak.

Ova uloga dodeljena je mladoj manekenki Ho Jeon Jung iz Seula.

Ho Jeon Jung rođena je 23. juna 1994. godine u glavnom gradu Južne Koreje, a još u detinjstvu je znala da će se baviti modom. Započela je manekensku karijeru još kao 16-godišnjakinja na Nedelji mode u Seulu, a završila je modni smer na ženskom univerzitetu Dongduk, piše Zadoviljna.hr.

Ho Jeon Jung
Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zablistala je u četvrtoj sezoni popularnog televizijskog šoua “Koreja traži top modela” (Korea’s Next Top Model).

Iako je sezonu završila na drugom mestu, medijska pažnja osigurala joj je mnoge poslove, uključujući i snimanje editorijala za poznate časopise poput Vogue Girl Korea, Nylon Korea i Elle Wedding.

Na međunarodnoj sceni debitovala je 2016. godine kao model za modnu kuću Louis Vuitton. Nosila je revije i za Marca Jacobsa, Max Maru, Fendi, Albertu Ferretti, Jeremyja Scotta, Lanvin, Dolce & Gabbanu, Bottegu Veneta, Acne Studios, Roberta Cavallija, Schiaparelli, Etro i druge poznate dizajnere...

Krasila je naslovice japanskog i korejskog Vogua te Harper’s Bazaar Korea, a pojavila se i u promotivnim spotovima za modne kuće Chanel, Louis Vuitton i Hermes, brend Gap te Sephorinu kampanju “Let’s Beuty Together”.

Instagram Ho Jeon Jung

U januaru prošle godine objavljeno je kako Ho Jeon Jung postaje glumica kao i da je potpisala ugovor s agencijom Saram Entertainment. Njenu odluku o novom smeru u karijeri podržao je i njen dugogodišnji partner – južnokorejski glumac Li Dong-hvi.

Za samo par dana nakon emitovanja serije na Netflixu Ho Jeon Jung je postala najpopularnija korejska glumica na Instagramu s više od 16 miliona pratilaca. Istovremeno, Louis Vuitton ju je odabrao za svoju globalnu ambasadorku.

Kada je mediji pitaju hoće li se posvetiti glumi ili modi, spremno odgovara:

"Nadam se da neću morati da biram, priznala je Ho Jeon Jung za američki magazin TeenVogue. Vrlo sam fleksibilna osoba i nadam se da ću moći da radim i jedno i drugo", istakla je zvezda serije "Squid Game".