Koliko biste daleko otišli da osvojite 30 miliona dolara i da li biste zarad ovog iznosa pristali da budete deo igre u kojoj se osvaja novac, ali gubi život?

Upravo se o tome radi u novom Netfliksovom hit ostvarenju "Squid game".

Korejska serija je za kratko vreme prikovala gledaoce za ekrane, te je sa razlogom postala jedna od najgledanijih na ovom streaming servisu.

Međutim, "Squid game" nije, što bi se reklo, svačiji "cup of tea". Mnogi su saglasni da serija bespotrebno obiluje scenama nasilja od kojih će vam se okretati želudac, te da im nije bilo najprijatnije da gledaju likove kojima se puca u glavu ili koji su izloženi najstrašnijem mučenju.

squid game obiluje scenama nasilja
printscreen/youtube 

Neki su čak rekli da nisu ni prvu epizodu mogli da odgledaju do kraja koliko su im scene mučne.

Naime, producenti korejskog ostvarenja pretvorili su svima dobro znane tradicionalne igre u borbu za preživljavanje. Radnja serije vrti se oko kockarskog zavisnika Seounga Gu-huna kog igra glumac Lee Jung-jae, i njegovog prijatelja iz detinjstva, propalog bankara Choa Sang-wooa, kog igra Park Hae-soo.

neke scene su toliko strasne da gledaoci nisu mogli da odgledaju ni prvu epizodu
printscreen/youtube 

"Glumci su preplašeni u svakoj sekundi serije. Konstantno se tresu, plaču i vriše zbog nemoguće količine stresa, a ako to možete da preživite, onda je ovo prava serija za vas", stoji u jednoj od kritika objavljenih ovih dana. 

Takođe, velika većina saglasna je da serija treba da ima upozorenje da nije podobna za mlađe od 20 godina. A u komentarima se često moglo pročitati da su se mnogi rasplakali dok su gledali neke potresne scene.

Bilo kako bilo, jedni je hvale, drugima nije jasno zbog čega je serija sa toliko nasilja postala toliko popularna.

mnogi se slazu da serija nije za one ispod 20 godina
printscreen/youtube 

Pogledajte trejler u nastavku i procenite i sami - da li biste smeli da odgledate više od jedne epizode.