Ukoliko vas iko pita koji je najbolji horor serijal koji ste videli, dobar deo ispitanih će odgovoriti da su to „Osmi putnik“, „Strah u ulici brestova“ ili „Petak 13“. Međutim, najveća je šansa da će vam kao odgovor ipak dati ovaj serijal, koji je započet 1987. baš ovim filmom, koji je kod nas preveden kao „Gospodar pakla“.

Priča koja ledi krv u žilama, u kojoj je prirodna ljudska radoznalost predstavljena kroz metaforu kocke-slagalice, koja kad se reši doziva demone koji su u stanju da muče i čitavu večnost onoga ko je bio dovoljni inteligentan i uporan da je reši.

Ovaj film je nakratko bio zastrašujuć i glumcu Dagu Bredliju koji je tumačio glavnog demona „Pinheda“. Naime, na zabavi koja je organizovana nakon što je film završen i na koju su došli svi članovi ekipe, njega su svi ignorisali. Isprva je mislio da su ga zamrzeli, iako je bio uveren da je sa svima bio u dobrim odnosima dok je trajalo snimanje, međutim, ispostavilo se da ga bez maske niko od njih nije ni prepoznao. Prosto, on je snimao scene uvek maskiran, a za njegovu masku je bilo potrebno i po 6 sati rada.

Bredli je takođe rekao jednom prilikom da je glavnog ksenobita (u originalu se nazivao samo „Sveštenikom“, dok je „Pinhed“ ime koje je nastalo u publici, ali je prihvaćeno kasnije) video kao mešavinu Oskara Vajlda i Noela Kauarda. Prilično neobična kombinacija, zar ne?
I ovaj film, kao i mnoge druge horor naslove, možete gledati preko aplikacije Apollon, bez reklama i banera, uz besplatno članstvo u prvih 30 dana korišćenja.

Link za aplikaciju se nalazi ovde: register.apollon.rs