Kakav bum je serija napravila govori i činjenica da je u prvih mesec dana od početka prikazivanja dostigla gledanost od čak 62 miliona i time postala najgledanija Netflixova serija ikada.

Na listi najgledanijih serija bila je u 91 državi, a na prvom mestu bila je u 63 zemlje uključujući i Srbiju.

Iako je "Damin gambit" napravljen kao mini-serija od sedam epizoda, glavni na projektu su od početka insistirali na tome da je to sve što planiraju, dok fanovi popularne serije žele još. O tome se raspravlja na društvenim mrežama i forumima i pri svakom pomenu glavne glumice.

Anja Tejlor Džoj kao Bet u najgledanijoj seriji "Damin Gambit"
screenshoot youtube Anja Tejlor Džoj kao Bet u najgledanijoj seriji "Damin Gambit"

Obzirom na to da je serija rađena prema istoimenoj knjizi koja je objavljena pre 37 godina, kritičari su stava da su u ovih 7 epizoda kompletirali originalnu priču i da niko od glavnih ne bi voleo da utisak pokvare nastavkom.

Nadu da bi nastavka ipak moglo biti sada je opet probudila glavna glumica Tejlor-Džoj koja je mnogo puta rekla da je uživala glumeći Bet i da bi se svakako vratila toj ulozi ukoliko se ukaže takva prilika. Gostujući u TV emisiji Deadline i, iako je rekla da nikad nije bilo razgovora o tome da bi serija mogla imati svoj nastavak, ipak je nagovestila da za to postoji mogućnost.

- Gotovo je nadrealno i vrlo lepo da ljudi žele drugu sezonu jer mi o tome nismo ni pričali, ni razmišljali. No, znate u Holivudu kažu: "Nikad ne reci nikad", rekla je mlada glumica koja čak i ima ideju o čemu bi nova sezona mogla da se radi, ističući da bi bilo zanimljivo videti kakva će Bet biti majka koja je svesna svojih poroka koji je neprestano vuku prema dnu. 

damin gambit serija nastavak netfliks
screenshoot youtube 

Ubedljiva izvedba glavne glumice Anje Tejlor-Džoj i dvoboji na šahovskoj tabli napetiji od bokserskih mečeva opčinili su gledaoce, čije pohvale se ne stišavaju. Pored ljubitelja šaha, komplimente nije štedeo ni predsednik francuskog šahovskog saveza Bahar Kuatli, koji ističe njenu realnost i stvarne šahovske partije.

Anja Tejlor-Džoj, koja je u seriji, čija je radnja premeštena u 50. i 60. godine prošlog veka, maestralno odigrala ulogu Bet, devojčicu iz sirotišta koja se bori sa svojim emocionalnim preprekama, nominovana je za mnogobrojne nagrade, među ostalim i za Zlatni globus.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas